Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu pentru fostul premier Mihai Tudose. A murit în urmp cu puțin timp!
Doliu pentru fostul premier Mihai Tudose. A murit în urmp cu puțin timp!

Doliu pentru fostul premier Mihai Tudose. A murit în urmp cu puțin timp!

Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit din cauza Covid-19, în dimineața zilei de luni, după ce săptămâna trecută a fost internat la institutul Matei Balș din Capitală.

Constantin Tudose, care avea 82 de ani, era cunsocut ca având și alte boli, în momentul în care a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Trupul neînsufleţit va fi depus miercuri, 15 iulie, la ora 11:00, la capela din Cimitirul Sf. Constantin şi Elena din Brăila. Înmormântarea şi slujba de înhumare vor avea loc tot miercuri, la ora 13:30.

Tatăl fostului premier Mihai Tudose, a fost diagnosticat săptămâna trecută pe 9 iulie și a fost adus la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Fostul premier a declarat, la momentul internării tatălui său, după ce a confirmat diagnosticul, că acesta ar fi contactat infecția cu noul coronavirus de la un vecin din Brăila.

„Tatăl fostului premier se află internat la Spitalul Militar al SRI Balotești. Din cauză că părintele politicianului este în vârstă și are și boli cronice, poate dezvolta la o formă severă a bolii”, au precizat surse citate de Libertatea.

După depistarea cazului tatălui fostului premier, Constantin Tudose, Serviciul Județean de Ambulanță Brăila a intrat în alertă. Astfel, unul din medicii care își desfășoară activitatea aici, Dorin Giol, a fost depistat cu noul coronavirus. Doctorul și-a făcut testul pentru COVID-19 după ce a aflat că un pacient de-al său, tatăl fostului premier PSD, Mihai Tudose, căruia îi asigura tratament la domiciliu în timpul liber, era deja infectat.

Sursele citate au precizat că acest caz ar putea produce un focar la Ambulanța din Brăila dat fiind că medicul care s-a îngrijit de tatăl fostului premier PSD a avut mai multe contacte cu colegii săi.

Mihai Tudose a fost premier în timpul Guvernării PSD, fiind desemnat după demiterea lui Sorin Grindeanu, de către Parlament. A demisionat, la rândul său, din funcție câtva timp mai târziu și a părăsit PSD, în urma unui conflict cu Liviu Dragnea.

S-a înscris în partidul PRO România, condus de Victor Ponta, fiind ales în Parlamentul European, în urmă cu un an. Ulterior, Mihai Tudose, considerat un apropiat al actualului președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a întors în vechiul partid.