Evenimentul Zilei > Social > Doliu în lumea muzicii. Un solist celebru a murit din cauze necunoscute
Doliu în lumea muzicii. Un solist celebru a murit din cauze necunoscute

Doliu în lumea muzicii. Un solist celebru a murit din cauze necunoscute

Doliu uriaș în lumea muzicii. Un cunoscut artist a murit la vârsta de 71 de ani, după o perioadă lungă pe care a petrecut-o în spital.

Doliu. Roky Erickson, unul dintre pionierii rockului psihedelic și solist vocal al trupei 13th Floor Elevators, a murit vineri, în Austin, la vârsta de 71 de ani, din cauze necunoscute, scrie Wowbiz.

Decesul a fost confirmat de fratele său Mikel producătorului Bill Bentley, care a lucrat cu artistul la albumul tribut din 1990 „Where the Pyramid Meets the Eye”.

„Roky a trăit în atât de multe lumi, încât nu puteai ţine pasul cu el”, a declarat Bentley pentru Variety. „A trăit mult şi nu mereu pe această planetă”.

O parte dintre colegii de breaslă a muzicianului şi-au exprimat regeretul prin intermediul mesajelor pe care le-au scris pe paginile reţelelor de socializare.

Printre cei care au fost profund afectaţi de trecerea în nefiinţă a lui Roky s-a numărat şi Billy F. Gibbons, de la ZZ Top.

„Roky a însemnat multe lucruri pentru numeroşii săi admiratori şi ne-a lăsat moştenire stilul său remarcabil şi talentul său poetic şi artistic extraordinar. Lumea muzicii rock, aşa cum o cunoaştem acum, este aproape de neconceput fără Roky Erickson”, au fost cuvintele acestuia.