Un bărbat din București a murit în această seară, în perimetrul festivalului Neversea. Sub privirile a mii de oameni, acesta s-a prăbușit pe nisip, iar medicii SMURD au încercat timp de câteva zeci de minute să îl readucă la viață. Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a declarat că un voluntar SMURD a descoperit, în perimetrul festivalului, o persoană inconștientă. La fața locului a sosit imediat echipajul de prim ajutor, care a început protocolul de resuscitare. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Bărbatul era supraponderal și, potrivit apropiaților, acuza dureri în piept de mai bune de trei zile, dar a ținut să vină la festival.

Locul a fost împânzit de agenți de pază care asigură securitate la festival. Aceștia au întins o bucată de plastic pentru a proteja victima de privirile curioșilor care începuseră să se strângă în jurul autospecialei SMURD.

El a fost declarat decedat, iar trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă pentru necropsie, expertiză care va stabili cauza exactă a morții.

Ancheta va fi preluată de IPJ Constanța.