Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu la Casa Regală a României. A murit vărul Regelui Mihai
Doliu la Casa Regală a României. A murit vărul Regelui Mihai

Doliu la Casa Regală a României. A murit vărul Regelui Mihai

Vărul primar al Regelui Mihai a încetat din viață! Anunțul a fost făcut public, în România, de Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort.

Cei doi au aflat cu nespusă tristețe de trecerea la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta.

Principele Amedeo de Savoia, al V-lea Duce de Aosta, s-a născut la 27 septembrie 1943 la Florența, fiu al Ducelui Aimone de Aosta și al Principesei Irina a Greciei și a Danemarcei.

Cine a fost Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta

Văr primar al Regelui Mihai I, Ducele de Aosta a fost o prezență constantă în viața Familiei Regale române. Principele Amedeo a fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta, pe care a cunoscut-o din prima ei zi de viață și alături de care a stat neîntrerupt, întreaga viață. Ei au păstrat o profundă prietenie în copilărie, adolescență, la maturitate și în viața profesională. Ducele de Aosta a fost întotdeauna alături de Regina Elena, de Regele Mihai, de Regina Ana și de Principesele Elena, Irina, Sofia și Maria, scrie romaniaregala.ro.

Principele Amedeo a vizitat România de mai multe ori, ca musafir al Familiei Regale. Ultima sa ședere, la București și la Curtea de Argeș, alături de fiica sa, Principesa Mafalda, a fost în octombrie 2019, la ceremonia de înhumare a Reginei-Mamă Elena.

Custodele Coroanei și Altețele Lor Regale au transmis condoleanțe și întreaga lor compasiune familiei îndoliate.