Frank Lucas, în vârstă de 88 de ani, a murit joi la New Jersey, a spus nepotul său Aldwan Lassiter. Potrivit fostului său avocat, acesta avea de ceva vreme probleme de sănătate, scrie TheGuardian.

Crescut în Carolina de Nord, Lucas a urcat pragurile ilegalitțiilor pornind din din Harlem în anii 1960 și 1970, devenind un important traficant de droguri cunoscut pentru furnizarea de cantități uriașe de heroină deosebit de puternică.

El a spus că a lovitura i-a adus milioane de dolari și că autoritățile au confiscat peste 500.000 de dolari în numerar atunci când au percheziționat casa lui din Teaneck, New Jersey, în 1975. El a fost condamnat la zeci de ani de închisoare, dar a devenit informator și a fost eliberat după aproximativ cinci ani.

Lucas a fost arestat repede pentru că făcea din nou trafic de droguri, la o scară mult mai mică. A mai slujit șapte ani, ieșind din nou în 1991.

Povestea lui Lucas a devenit punctul de pornire pentru filmul American Gangster, creat de Ridley Scott, împreună cu Denzel Washington în rolul lui Lucas și Russell Crowe, în rolul lui Richard „Richie” Roberts. În viața reală, Roberts este un fost procuror care a ajutat la condamnarea lui Lucas, dar mai târziu a devenit avocatul și prietenul său, chiar nașul fiului lui Lucas.

Te-ar putea interesa și: