Vlad Ciobanu, unul dintre cei mai îndrăgiți și respectați actori din Republica Moldova, a murit Celebrul actor suferea de leucemie acută și fusese internat, în luna iulie, într-un spital din Iași, în stare extrem de gravă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

În urmă cu doar câteva zile, fratele acestuia anunța că starea de sănătate a actorului este din ce în ce mai gravă.

Organismul actorului era slăbit după chimioterapie 

Vitalie Ciobanu a mai declarat că îndrăgitul actor s-a infectat cu noul coronavirus deoarece organismul său era extrem de vulnerabil și de slăbit după chimioterapie.

Actorul Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. A devenit cunoscut publicului după prestația sa în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu și turnat în 1987. Rolurile în care a mai excelat în scenă au fost Hamlet, Macbeth și Don Juan, scrie Jurnalmd.

Mesaj emoționant al Maiei Sandu

Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova, a postat un mesaj emoționant pe rețele sociale.

„Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au prețuit pe Vlad Ciobanu.

Să-l ținem minte ca pe actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reușit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte”, este mesajul postat de Maia Sandu.

Vlad Ciobanu, despre unul dintre cele mai importante roluri din viața sa

„Cu maestrul Loteanu nu pot să spun că am avut o relație lungă, clară. Era destul de dur și principial. Până nu scotea, nu obținea de la actor și echipa de filmare ceea de ce avea nevoie, nu se lăsa”, a declarat actorul Vlad Ciobanu, în urmă cu ceva vreme, despre experiența trăită la doar 17 ani, când a avut onoarea să-i joace rolul lui Mihai Eminescu adolescent, în filmul Luceafărul, singura peliculă de lung metraj dedicată marelui poet, în regia lui Emil Loteanu.