Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în sportul românesc. A murit Traian Petcu, un simbol al atletismului
Doliu în sportul românesc. A murit Traian Petcu, un simbol al atletismului

Doliu în sportul românesc. A murit Traian Petcu, un simbol al atletismului

Sportul românesc este din nou în doliu. Traian Petcu a murit la venerabila vârstă de 97 de ani. A fost un fenomen în ceea ce privește longevitatea sportivă și o legendă a atletismului.

Sportul constănțean este din nou în doliu, după ce  s-a stins din viață, la venerabila vârstă de 97 de ani, Traian Petcu, un fenomen în ce privește longevitatea sportivă și o legendă a atletismului.

Cetățean de onoare al Constanței, Traian Petcu a fost campion în tinerețe la probe atletice precum 400 m, 800 m, 1.500 m şi cros.
Traian Petcu nu a fost împiedicat să concureze de înaintarea în vârstă, dimpotrivă, a devenit un obișnuit, an de an, al concursurilor naționale ale veteranilor, al căror decan de vârstă a fost. A participat la concursuri și la peste 90 de ani!

Fostul campion la atletism, Traian Petcu (foto) a încetat din viaţă

Sicriul cu tupul neînsuflețit va fi depus astăzi la Casa Albastră din Constanța

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 7 august. La ora 11.45, cortegiul mortuar va părăsi Casa Albastră, către Biserica Sf. Gheorghe, de unde, după slujbă, se va îndrepta către Cimitirul Central din Constanța, potrivit ziuaconstanta.

Mesaje de condoleanțe au trimis și Elena Frîncu, și Ilie Floroiu, dar și Sorin Bașturea, directorul CS Farul Constanța, în numele clubului sportiv:

Regretăm nespus trecerea în neființă a lui Traian Petcu, cel care a slujit sportul și atletismul atâția ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Ne luăm adio de la gloria constănţeană. Dumnezeu să-l odihnească în pace!