Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în rugby-ul românesc! A dispărut un nume de referință pentru sportul cu balonul oval
Doliu în rugby-ul românesc! A dispărut un nume de referință pentru sportul cu balonul oval

Doliu în rugby-ul românesc! A dispărut un nume de referință pentru sportul cu balonul oval

La vârsta de 88 de ani, a murit Constantin „Titi” Udrea, fost jucător de rugby, devenit ulterior arbitru internațional. A ocupat mai multe funcții în cadrul federației.

Este doliu în rugby-ul românesc, sport care a pierdut un personaj extrem de important. Este vorba despre Constantin „Titi” Udrea, care a murit la vârsta de 88 de ani.

Constantin „Titi” Udrea a făcut carieră ca jucător, apoi a devenit un arbitru internațional foarte important

S-a consacrat în „sportul cu balonul oval”, mai întâi ca jucător, apoi, după încheierea carierei, ca arbitru. A avut o carieră importantă și la nivel internațional. Anunțul decesului lui Constantin „Titi” Udrea a fost făcut de oficialii Federației Române de Rugby (FRR).

„Rugby-ul românesc este în doliu, după ce unul dintre marii arbitri internaționali, fost jucător, Constantin „Titi” Udrea, a încetat din viață la vârsta de 88 de ani.

A debutat la clubul Metalul București pe postul de centru, în anul 1947

Născut la București pe 21 mai 1933, acesta a îmbrățișat întâi cariera de jucător, debutând la Metalul București pe postul de centru, în anul 1947 sub bagheta antrenorului Toma Moldoveanu, evoluând întru-un joc din categoria Promoție contra echipei Petrolul. S-a făcut remarcat încă din această partidă, înscriind două eseuri. La seniori a jucat pentru Gloria București avându-i colegi pe Mihai Naca, Paul Soare, Mircea Vatui, Mihai Gavrici, Dorel Dumitrescu”, se spune în mesajul postat pe siteul Federației Române de Rugby.

După încheierea carierei de jucător, a rămas aproape de rugby, însă ca arbitru, activitate pe care a desfășurat-o între 1967 și 1988. A oficiat aproape 500 de meciuri în campionatul intern, dintre care 18 partide internaționale (1975 -1988) alături de Theodor Witting, Gabriel Eftimescu, Ioan Vasilica, Puiu Huștiu.

A ocupat mai multe funcții în cadrul federației

A deținut mai multe funcții oficiale, astfel: secretar general adjunct al Federației Române de Rugby între 1993-2000, președinte al Comisiei Centrale de Arbitri între 1990-2000, președinte al Comisiei de Competiții al FRR în perioada 1993-2000 și secretar general al Asociației Municipale de Rugby București între 2000-2005.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au mai transmis oficialii forului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.