Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în muzica populară, un mare artist nu a mai putut fi salvat după ce i s-a făcut rău în timpul unei petreceri
Doliu în muzica populară, un mare artist nu a mai putut fi salvat după ce i s-a făcut rău în timpul unei petreceri

Doliu în muzica populară, un mare artist nu a mai putut fi salvat după ce i s-a făcut rău în timpul unei petreceri

La vârsta de 74 de ani a murit dirijorul Ioan Cobâlă, cel care s-a simțit rău în timp ce participa la o petrecere, a ajuns la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Doliu în lumea muzicii populare, după decesul lui Ioan Cobâlă (74 de ani), maestrul dirijor al Orchestrei Rasozii Botoșanilor. Artistul se afla în comă de mai bine de o săptămâna, după ce suferise un stop cardio-respirator. Personalitate a muzicii populare, Ioan Cobâlă a fost mentor pentru foarte mulți dintre interpreții muzicii populare.

I s-a făcut rău în timpul unei petreceri și a ajuns la spital de urgență

În timpul unei petreceri, el a leșinat și a ajuns de urgență la spital. A fost internat la secția ATI, intubat și ventilat timp de o săptămână, dar medicii nu au mai putut să-l mențină în viață pe Ioan Cobâlă. El a fost dirijor și director al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor până când s-a pensionat în anul 2013. Trei ani mai târziu, artistul s-a reîntors pentru a fi dirijor și conducător artistic pentru aceeași orchestră.

Laura Lavric, Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache, dar și Brîndușa Covalciuc Ciobanu, Sorin Filip sau Dan Doboș se numără printre artiștii care au colaborat cu marele dirijor.

Mesaj pe Facebook de la Ion Paladi

„Tot mai săraci și pustii rămânem nu doar noi, dar și folclorul românesc! Nu doar Botoșaniu este în Doliu, dar și toată România!
Astăzi ne-a părăsit un titan al folclorului – Marele dirijor, compozitor, orchestrator, folclorist, Maestrul Ioan Cobâlă! Drum lin spre împărăția cerului, Maestre! Dumnezeu sa-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a scris pe contul de Facebook interpretul Ion Paladi.

„Dumnezeu să-l ierte,drum lin maestre printr-e valorile adevărate ale României şi Moldovei noastre dragi!”

„Tot ce-a fost valoare dispare, numai cei ce distrug tara asta nu piere, oare atât de mult a greșit acest popor ca nu poate scăpa de lipitorile nesuferite? În afara politicului,, Drum lin la ceruri Maestre, Dumnezeu să-l ierte și să-i dea odihnă veșnică!”

„Drum lin către stele maestre. Dumnezeu să-l odihnească în. Condoleante familiei”, au fost câteva dintre reacțiile la postarea respectivă.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: