Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea teatrului românesc. Un mare director de teatru a fost răpus de Covid 19
Doliu în lumea teatrului românesc. Un mare director de teatru a fost răpus de Covid 19

Doliu în lumea teatrului românesc. Un mare director de teatru a fost răpus de Covid 19

La doar o săptămână după ce a împlinit vîrsta de 53 de ani, directorul Teatrului din Suceava a murit, în urma infecției cu Covid19.

Este vorba despre Carmen Veronica Steiciuc, directoarea Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava. Din informațiile existente, Carmen Steiciuc a murit la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Suceava. Ea suferea de comorbidități importante.

Cei de la Teatrul Municipal din Suceava au fost profund afectați de vestea primită.

„Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava este cel mai iubit dintre proiectele cărora Carmen Veronica Steiciuc le-a dat viaţă. „Vă iubesc!” sunt ultimele cuvinte pe care Carmen ni le-a trimis. Plecarea ei atât de neaşteptată şi de nedreaptă ne-a îndurerat profund. Sper ca noi, colegii ei din teatru, să fim în stare să-i răsplătim toată dragostea ei. Dumnezeu s-o odihnească şi să-i poarte sufletul bun în lumină! Suntem alături de familia îndurerată”, au scris artiștii de la teatrul din Suceava.

Carmen Steiciuc a fost și o poetă de renume

În antologia marilor poeți români apare și Carmen Veronica Steiciuc. Aceasta este descrisă ca un poet care scrie poeze personală.

”În care aceeaşi conştiinţă a neantului, prezentă în toate cărţile ei, marchează inexorabilul “face à face” dintre om şi lume, chiar dacă lumea este adesea o stare de absenţă”, au scris autorii.

Una dintre aceste poezii minunate se numește ”Cireșe de Barbados”

Azi am făcut cunoştinţă cu oglinda mea cea mai intimă
Am discutat despre modul visceral în care cuvintele
Răstignite în noi devin ţipete oarbe la celălalt mal
Cuvintele răsunau în mine profund atât de profund
Încât m-am aruncat în freamătul oglinzii pentru tot
Restul călătoriei prin trupul virgin al dimineţii
Tu deghizat în hainele oglinzii îmi pregăteai cireşe
De barbados, rodii şi maracuja când mă luai în braţe
Înfloreau pomii în toate livezile lumii”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.