Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! Și-a dat ultima suflare la doar 26 de ani. Tragicul anunț a fost făcut abia acum
Doliu în lumea sportului! Și-a dat ultima suflare la doar 26 de ani. Tragicul anunț a fost făcut abia acum

Doliu în lumea sportului! Și-a dat ultima suflare la doar 26 de ani. Tragicul anunț a fost făcut abia acum

Jucătoarea scoțiană de rugby, Siobhan Cattigan, s-a stins din viață la doar 26 de ani. Clubul de rugby Stirling County a transmis tragica veste.

Tânăra sportivă, cunoscută sub numele de Shibby, a câștigat 19 selecții pentru Scoția între 2018 și 2021 și a devenit cunoscută la nivel internațional împotriva Țării Galilor în timpul ediției din 2018 a turneului celor Șase Națiuni, a anunțat clubul de rugby. Cattigan a început cariera sportivă la 5 ani în echipa McLaren Minis, cu sediul în orașul său natal Callander.

Shibby a studiat criminologia și sociologia înainte de a primi un master în psihologia sportului la Universitatea din Stirling, unde și-a condus echipa la victorie în liga britanică și universitară a sporturilor universitare 2016/17.

Cluburile de rugby au fost devastate de aflarea tristei vești și au ținut să transmită un mesaj. Clubul Stirling a declarat că sportiva a fost o „inspirație”, în timp ce Scottish Rugby, organismul care guvernează sportul, a spus că a fost un „talentat atacant de spate și un jucător de rugby complet”.

Sportiva a decedat pe 26 noiembrie, dar tragicul incident a fost anunțat după câteva zile.

Și-a dat ultima suflare la doar 26 de ani

Într-o declarație de marți, Stirling County a spus: „Cu durere în suflet vă transmitem vestea trecerii la cele veșnice a lui Siobhan (Shibby) vineri 26 noiembrie”.

„Shibby a fost o parte importantă a echipei de rugby County timp de mulți ani și vă fi extrem de dor de toți cei din club. Dragostea noastră, gândurile & condoleanțe sincere sunt cu familia lui Shibby în aceste momente devastatoare. Sperăm foarte mult că intimitatea lor vă fi respectată de toată lumea în timp ce se confruntă cu pierderea lor tragică”, a transmis clubul.

„Ea a fost esențială pentru dezvoltarea rugby-ului feminin în cadrul clubului & o sursă de inspirație pentru fetele din secțiunea de tineret. Siobhan a fost cel mai recent implicată în echipa de calificare pentru Cupa Mondială de Rugby 2021 din Europa, unde a ieșit de pe bancă în prima victorie a Scoției din turneu împotriva Spaniei”.au mai declarat aceștia, potrivit news.sky.com.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.