Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! Inima ei a încetat să bată la doar 31 de ani. Era mândria țării
Doliu în lumea sportului! Inima ei a încetat să bată la doar 31 de ani. Era mândria țării

Doliu în lumea sportului! Inima ei a încetat să bată la doar 31 de ani. Era mândria țării

Lumea sportului trece prin clipe înfiorătoare.Una dintre cele mai mari campioane la box din Franța s-a stins din viață! Aceasta avea doar 31 de ani și a pierdut lupta cu boala. Medicii nu au mai avut cum să o ajute.

Campioana Julie Le Galliard a decedat la vârsta de 31 de ani. Aceasta și-a dat ultima suflare duminică după ce a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Sportiva a fost internată mai multe săptămâni, dar finalul nu a fost unul pozitiv.

Lumea boxului se mândrea cu tânăra speranță, fiind campioana la categoria 57 de kilograme şi componenta lotului Franţei între 2013 şi 2016 .

„Ea a însemnat foarte mult pentru toţi cei din jurul clubului şi a fost foarte activă în ultimii ani ca boxer, voluntar, secretar, antrenor… Ea este unul dintre pilonii Dombasle Boxe. Îţi mulţumim pentru tot Julie, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. Zâmbetul tău va pluti întotdeauna în Sala Fernand Poirson”, a precizat clubul la care a activat sportiva.

Mândria Franței s-a stins

„Julie mi-a fost o prietenă foarte apropiată. Ea m-a urmărit mereu de-a lungul carierei mele, a fost mereu acolo. În 2015, când era campioană a Franţei, eu eram în colţul ei în jurul ringului”, a declarat Anne-Sophie Mathis, multiplă campioană mondială, pentru L’Est Republicain.

Campioana antrena tinerele care își doreau să își contruiasca un viitor în lumea sportului și deținea o diplomă în Dezvoltare socială şi mediere prin sport .

COVID-19 cruță viața sportivilor

Un alt deces a zguduit lumea sportului.Un campion din clubul SCM Timișoara a plecat pe lumea cealaltă după ce s-a infectat cu COVID-19.

Tragedia a fost anunțată chiar de clubul de baschet pe care acesta îl conducea. Adrian Vermeșan a fost legenda Timișoarei, darvirusul păgubaș i-a furat viața. Acesta suferea și de alte afecțiuni.

Sportivul a dedecat la vârsta de 69 de ani, după 30 de ani de muncă și dedicare în lumea baschetului.

Acesta a fost director sportiv în 2010 și 2015, când baschetbaliștii luptau să atingă Cupa României. Vermeșan a dus sportul din România la un alt nivel, lăsând în spatele lui o mulțime de realizări profesionale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.