Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! A murit la doar 32 de ani. Și-a dat ultima suflare chiar în timpul meciului
Doliu în lumea sportului! A murit la doar 32 de ani. Și-a dat ultima suflare chiar în timpul meciului

Doliu în lumea sportului! A murit la doar 32 de ani. Și-a dat ultima suflare chiar în timpul meciului

Baschetbalistul italian Haitem Fathallah, în vârstă de 32 de ani, din Serie C Gold (divizia a treia din Italia), a murit în urma unui stop cardiac chiar în timpul meciului.

Haitem Fathallah a suferit un stop cardiac în sfertul al treilea al partidei, care a fost întreruptă imediat şi jucătorul a fost transportat de urgenţă la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva, a anunţat Federaţia italiană de baschet (FIP). Acesta și-a dat ultima{post_excerpt} suflare la un spital din Reggio Calabria. Potrivit primelor informații, moartea ar fi fost cauzată de o criză hipoglicemică care l-a împins pe Fathallah în comă, de fapt ar fi fost un „șoc diabetic” cauza decesului.

Preşedintele FIP, Giovanni Petrucci, a transmis condoleanţe familiei jucătorului şi clubului Fortitudo Messina.

Cine a fost Haitem Fathallah

Era un jucător foarte experimentat, având peste 250 de meciuri jucate în ligile de baschet pentru seniori. Fathallah s-a născut la Agrigento și a jucat mereu în Sicilia, mai întâi la Porto Empedocle, apoi la Racalmuto și mai târziu la Licata, înainte de a ateriza la Messina în sezonul 2016-2017. În orașul de la Strâmtoare a jucat mai întâi cu Basket School și apoi cu Fortitudo.

Un alt jucător de la NBA a murit în urmă cu câteva luni

Terrence Clarke, un baschetbalist promiţător care fusese înscris recent pentru draftul NBA, a murit la doar 19 ani într-un accident cumplit, pe care l-a provocat în Los Angeles. Terrence Clarke, aflat singur în maşină, a pătruns în intersecţie după ce a trecut pe roşu şi s-a ciocnit cu un alt autoturism în momentul în care voia să vireze la stânga, au precizat anchetatorii citaţi de CBS News.

Sunt extrem de supărat şi revoltat. Un tânăr iubit de noi toţi a murit mult prea devreme, având înainte toată viaţa cu visuri şi speranţe. Terrence Clarke era un puşti minunat care te cucerea prin personalitatea, zâmbetul şi bucuria . Oamenii gravitau în jurul său şi acum e greu pentru noi toţi să înţelegem că l-am pierdut. Suntem în stare de şoc”, a declarat John Calipari, antrenorul echipei de baschet Kentucky Wildcats.

Poliţiştii au declarat că nu au fost rănite alte persoane în urma accidentului.