Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea muzicală. A murit unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți. Covid a mai făcut o victimă
Doliu în lumea muzicală. A murit unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți. Covid a mai făcut o victimă

Doliu în lumea muzicală. A murit unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți. Covid a mai făcut o victimă

Un îndrăgit rapsod popular din zona Banatului s-a stins după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Acesta a fost internat în stare gravă cu COVID-19.

Cunoscutul interpret de muzică muzică populară Petrică Moise, din Banat, a murit, sâmbătă seară, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Petrică Moise, în vârstă de 74 de ani, este interpretul melodiei „Iorgovan, frumoasă floare”, considerată imnul neoficial al Banatului.

Petrică Moise s-a infectat cu coronavirus, iar starea sa de sănătate s-a degradat rapid în câteva zile. Aceasta cu atât mai mult cu cât interpretul de muzică populară nu era vaccinat împotriva COVID-19.

El a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, în urmă cu câteva zile. Medicii au încercat să-l salveze însă, în ciuda tratamentelor pe care le-au aplicat, organismul interpretului de muzică populară nu a rezistat. Petrică Moise s-a stins sâmbătă seară, după câteva zile în care a luptat cu boala.

Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje de condoleanțe după ce a fost anunțat acest deces.

„Astăzi regiunea de Banat a pierdut un adevărat simbol. Cu părere de rău vă aducem la cunoștință că Petrică Moise, interpret de muzică populară, a trecut în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”,a transmis Politehnica Timișoara, pe Facebook.

Cine a fost Petrică Moise

Petrică Moise a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi şi compozitori bănăţeni de muzică populară. Cântecele lui au depășit de multă vreme granițele regiunii și chiar ale țării, fiind fredonate în multe colțuri ale lumii. Acolo unde se aflau români.

El s-a născut pe 19 iunie 1947 în satul Chisoda în judeţul Timiş, lângă Timişoara, într-o familie de ţărani bănăţeni.Petrică Moise a descoperit muzica încă de la școala generală, după care a absolvit Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara. A fost elev la clasa de instrumente de percuție.

După liceu a urmat cursurile la Conservatorul de Muzică Gh. Dima din Cluj și a fost component al Ansamblului Mărțișorul al Casei Studenților din Cluj. Petrică Moise a renunțat la Conservator, iar în 1971 a mers la Facultatea de Muzică a Institutului Pedagogic din cadrul Universității din Timișoara.

Din 1971 a cântat în Ansamblul Doina Timișului și la Ansamblul Timișul.