Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în lumea filmului. Celebrul actor a murit. Filmele sale au marcat generații întregi
Doliu în lumea filmului. Celebrul actor a murit. Filmele sale au marcat generații întregi

Doliu în lumea filmului. Celebrul actor a murit. Filmele sale au marcat generații întregi

Este doliu în lumea filmului. Unul dintre cei mai populari actori a murit. Filmele sale au marcat generații întregi.

Actorul şi regizorul francez Robert Hossein, cunoscut pentru rolul contelui Peyrac în seria de filme „Angélique”, precum şi pentru comediile sale muzicale grandioase precum „Les Misérables”, a murit joi, potrivit anunţului făcut de soţia acestuia pentru AFP.

A decedat „în aceasta dimineaţă la spital în urma unei probleme respiratorii”, a precizat actriţa Candice Patou, confirmând astfel o informaţie apărută în săptămânalul Le Point. Actorul sărbătorise miercuri 93 de ani.

„Spectacole de teatru cum puteţi vedea doar la cinema”, susţinea acest apărător al teatrului destinat unui public numeros, regizorul unor superproducţii precum „Un homme nommé Jésus”, „Les Misérables” şi „Notre Dame de Paris”.

A fost unul dintre cei mai râvniți bărbați

Actorul a devenit celebru datorită rolului Jeoffrey de Peyrac din seria „Angélique, marquise des anges”, care l-a transformat într-unul dintre cei mai râvniți bărbați ai anilor ’60.

Născut pe 30 decembrie 1927, dintr-un tată iranian adept al zoroastrismului de profesie compozitor şi o mamă rusă ortodoxă, Robert Hossein, născut Abraham Hosseinoff, a avut o copilărie săracă, iar după război, pe când avea 15 ani, a decis să se consacre artei dramatice.

În oraşul Reims, a fondat un „teatru popular” şi o şcoală care va forma actori precum Anémone şi Isabelle Adjani

În cinema, cariera sa se întinde din 1948 până în 2019, fiind partenerul lui Brigitte Bardot în „Le repos du guerrier” (1962) şi devenind actorul favorit al regizorului Roger Vadim („Le Vice et la Vertu” -1963, „Barbarella” -1968).

Filmografie

De-a lungul carierei sale, Robert Hossein a jucat în numeroase filme.

1965 Vampirul din Düsseldorf (Le Vampire de Düsseldorf), regia Robert Hossein

1966 Angelica și regele (Angélique et le roy), regia Bernard Borderie

1967 Eu l-am ucis pe Rasputin (J’ai tué Raspoutine), regia Robert Hossein

1967 Neîmblânzita Angelica (Indomptable Angélique), regia Bernard Borderie

1967 Omul care a trădat mafia (L’Homme qui trahit la mafia), regia Charles Gérard

1968 Angelica și sultanul ( Angélique et le sultan), regia Bernard Borderie

1968 Slaba virtute (La Petite vertu), regia Serge Korber

1969 Anul carbonarilor (Nell’anno del Signore), regia Luigi Magni

1969 O funie… un colt (Une corde, un Colt…), regia Robert Hossein

1970 Punctul căderii (Le point de chute), regia Robert Hossein

1970 Vremea lupilor (Le temps des loups), regia Sergio Gobbi

1971 Spargerea (Le Casse), regia Henri Verneuil

1973 Don-Juan (Don Juan ou Si Don Juan était une femme…)

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: