Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea boxului. Un fost campion mondial a murit
Doliu în lumea boxului. Un fost campion mondial a murit

Doliu în lumea boxului. Un fost campion mondial a murit

Alan Minter, fostul boxer britanic deținătorul centurii de campion mondial la categoria mijlocie în 1980, a decedat la vârsta de 69 de ani.

 

Anunțul a fost făcut de Comisia Britanică de Control al Boxului (BBBofC), citată de Reuters. La rândul său, presa britanică a relatat că Minter suferea de cancer.

Deoarece Minter a fost campion al Asociației de Box Amatori din Anglia din 1971, campion al greutății medii, a fost selectat pentru box în Marea Britanie la Jocurile Olimpice din 1972.  A câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la München din 1972 în clasamentul greutății mijlocii ușoare, pierzând în semifinală în fața Dieter Kottysch din Germania de Vest, printr-o decizie marginală de 3-2, partidă care însă a fost puternic disputată. Kottysch a fost cel care a cucerit în finală medalia de aur.

Astfel, Alan Minter a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, iar titlul de campion mondial la profesionişti l-a obţinut în 1980, la Las Vegas, după ce l-a învins pe italo-americanul Vito Antuofermo, printr-o decizie împărţită controversată, anunță Agerpres.

Britanicul l-a învins pe Antuofermo şi în revanşa care a avut loc în acelaşi an, la Londra, dar a pierdut centura de campion la trei luni după aceea, în faţa lui Marvin Hagler, pe celebrul stadion Wembley.

Tragedie in box! Ultima luptă l-a doborât la doar 28 de ani

Meciul cu Hagler a fost oprit în runda a treia din cauza unei tăieturi pe fața boxerului britanic, care a dus la o revoltă la Wembley Arena a fanii furioși ai boxerului britanic.

DOLIU în BOX. CAMPIONUL MONDIAL a murit

Au existat tensiuni și înainte de luptă, după ce meciul lui Hagler din 1979 cu Antuofermo s-a încheiat la egalitate și a fost nemulțumit că nu a obținut revanșa înainte ca Minter să lupte cu italianul.

Minter şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 39 de victorii şi 9 înfrângeri la profesionişti.

Tragedie în lumea sportului. A murit la numai 23 de ani. Fanii sunt devastați

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: