Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în fotbalul mondial. A căzut pe teren, la 17 ani, și nu a mai putut să fie salvat de medici
Doliu în fotbalul mondial. A căzut pe teren, la 17 ani, și nu a mai putut să fie salvat de medici

Doliu în fotbalul mondial. A căzut pe teren, la 17 ani, și nu a mai putut să fie salvat de medici

Un tânăr fotbalist a murit după ce a suferit un stop cardiac în timpul unei partide rezervate juniorilor. A ajuns la spital, dar nu a mai putut să fie salvat.

Dylan Rich, un tânăr fotbalist în vârstă de 17 ani, care evolua la echipa West Bridgford, a încetat din viaţă, sâmbătă, la două zile după ce a suferit un stop cardiac la un meci cu Boston United, care conta pentru FA Youth Cup.

„Toţi cei din federaţie sunt profund întristaţi de vestea tragică a trecerii în nefiinţă a jucătorului echipei West Bridgford Colts FC Dylan Rich, sâmbătă, 4 septembrie.

Transmitem condoleanţe familiei sale, prietenilor şi tuturor celor de la club în acest moment dificil”, se precizează într-un comunicat emis de reprezentanții Federației Engleze de Fotbal.

Alte tragedii petrecute pe terenul de fotbal

În acest an, tot din cauza unui stop cardiac suferit pe teren a încetat din viață și brazilianul Alex Apolinario (24 ani), component al echipei portugheze Alverca. Fotbalistul a fost transportat de urgență la spitalul din oraşul echipei sale, starea sa fiind atunci stabilă. Meciul a fost suspendat, iar jucătorii s-au îmbrăţişat la mijlocul terenului.

Brazilianul în vârstă de 24 de ani a căzut în minutul 27 al partidei, provocând o reacţie imediată a coechipierilor şi staff-ului tehnic, conform unui comunicat al echipei Alverca publicat pe pagina sa de Facebook. Jucătorul a primit imediat asistenţă din partea medicilor clubului Alverca, cu defibrilatorul din dotare.

Apolinario a fost la acel moment stabilizat, dar medicii spuneau că următoarele zile sunt cruciale pentru recuperarea sa. În România, din cauza unui stop cardiac suferit pe teren, a murit camerunezul Patrick Ekeng, fotbalist al echipei Dinamo. Tragedia a avut loc în 2016, în timpul partidei pe care „roș-albii” o disputat pe teren propriu cu FC Viitorul.

Danezul Christian Eriksen a supraviețuit unui stop cardiac suferit la Euro 2020

Recent a existat și un caz fericit. În vară, la Campionatul European, danezul Christian Eriksen s-a prăbușit în finalul primei reprize al partidei pe care Danemarca o disputa la Copenhaga, cu Finlanda. Mijlocașul celor de la Inter Milano a fost salvat de paramedici și și-a revenit.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: