Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în fotbal. Am pierdut un fotbalist care a încântat generațiile
Doliu în fotbal. Am pierdut un fotbalist care a încântat generațiile

Doliu în fotbal. Am pierdut un fotbalist care a încântat generațiile

Marți, 28 septembrie, va rămâne o zi neagră pentru istoria fotbalului din Europa și nu numai. A murit Roger Hunt (83 de ani), marele atacant al celor de la Liverpool și campion mondial cu Anglia, în anul de grație 1966.

Oficialii echipei de pe Anfield au anunțat vestea tristă pe site-ul oficial al clubului în jurul orei 14:00 (ora României). Pentru Liverpool, Roger Hunt a jucat 492 de meciuri și a înscris 285 de goluri. Datorită acestor cifre, el a fost considerat al doilea cel mai bun marcator din istoria Cormoranilor.

„Câștigător de Cupă Mondială cu Anglia în 1966, Hunt s-a alăturat roșilor în 1958, la 20 de ani, de la o echipă de amatori vecină, Stockton Heath, și a petrecut 11 ani și jumătate plini de succes pe Anfield. Recordul său de 285 de goluri pentru roșii a stat în picioare până când Ian Rush l-a doborât în 1992.

Totuși, în campionat nimeni nu a marcat mai multe goluri pentru Liverpool decât Hunt, cu 244. Performanțele lui Hunt i-au adus o titulatură onorifică din partea celor din The Kop, care mereu și-l vor aminti ca Sir Roger.

De asemenea, a reușit să obțină un statut legendar pe scena internațională, fiind titular în finala Campionatului Mondial din 1966, în care Anglia a bătut-o pe Germania de Vest pe Wembley. A marcat de trei ori în șase meciuri la acel turneu și a adunat 18 goluri în 34 de meciuri pentru țara sa.

Veste neagră pentru suporterii celor de la Liverpool

Toată lumea de la Liverpool este alături de familia și prietenii lui Roger în această perioadă tristă și dificilă″, au transmis reprezentanții celebrei echipe din Anglia.

Legendarul vârf de atac a câștigat campionatul Angliei în 1964 şi 1966, Cupa Angliei (1965) şi de trei ori Community Shield (1964, 1965, 1966). Toate performanțele au fost obținute cu Liverpool.

Dispariția lui Hunt nu putea fi ignorată de managerul Cormoranilor, Jurgen Klopp. „Este o veste cu adevărat tristă. Este o veste cu adevărat tristă, iar gândurile și dragostea noastră se îndreaptă către familia sa.

Din păcate, se simte prea frecvent în acest moment când ne luăm rămas bun de la acești uriași ai clubului nostru. Roger Hunt este pe locul doi la importanță în istoria Liverpool FC, ceea ce este clar”, a fost reacția antrenorului german care a câștigat Premier League și Liga Campionilor alături de Cormorani.