Evenimentul Zilei > International > Doliu în cinematografie. Tragedie incredibilă: Celebrul actor a fost împușcat! Anchetă dificilă
Doliu în cinematografie. Tragedie incredibilă: Celebrul actor a fost împușcat! Anchetă dificilă

Doliu în cinematografie. Tragedie incredibilă: Celebrul actor a fost împușcat! Anchetă dificilă

Tragedie în lumea filmului. Un celebru actor a fost împușcat în plină stradă, sâmbătă.

Lumea filmului este în doliu după ce cunoscutul actor Thomas Jefferson Byrd, a fost împușcat mortal, sâmbătă, în statul american Georgia.

Sâmbătă, în urma unui apel primit din partea unei persoane rănite, polițiștii au ajuns de urgență la o locuință din sud-vestul Atlantei. După ce au ajuns la fața locului oamenii legii au descoperit  cadavrul actorului Thomas Jefferson Byrd.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, Thomas Jefferson Byrd, în vârstă de 70 de ani, a a decedat din cauza mai multor răni provocate prin împușcare. Ancheta este în curs de desfășurare.

Controversatul regizor Spike Lee, devatsat de moartea lui Byrd

„Tom a fost omul mei”, a scris Spike Lee, pe rețele sociale. „Condoleanțe familiei sale. Odihnește-te în pace, frate Byrd”, a mai spus controversatul regizor, cunoscut pentru filmele sale care abordează teme sensibile precum rasismul din America, scrie TheSun.

Chadwick Boseman a murit la vârsta de 43 de ani

Actorul Chadwick Boseman, devenit un star de talie mondială după ce a interpretat rolul principal masculin în filmul cu supereroi „Black Panther”, inspirat din universul benzilor desenate Marvel, a murit la vârsta de 43 de ani la finalul unei lupte de patru ani cu cancerul de colon.

Chadwick Boseman, originar din statul american Carolina de Sud, a murit în locuinţa lui din Los Angeles în prezenţa soţiei şi a familiei sale.

De-a lungul carierei sale artistice, Chadwick Boseman a interpretat mai multe roluri inspirate de persoane din viaţa reală care au devenit celebre după ce au luptat pentru anularea barierelor rasiale din America, precum cântăreţul soul James Brown în filmul „Get on Up”, judecătorul de la Curtea Supremă Thurgood Marshall în pelicula „Marshall” şi un pionier al jocului de baseball, Jackie Robinson, în lungmetrajul „42”.

Black Panther a devenit unul dintre filmele cu cele mai mari încasări ale anului 2018 şi a primit şase nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film”. A câştigat trei premii ale Academiei de film americane, impunându-se la categoriile „cea mai bună coloană sonoră”, „cel mai bun design de costume” şi „cea mai bună scenografie”.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: