Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi vasluieni, virali în România! Proces uluitor, probe mâncate… O dileală totală
Doi vasluieni, virali în România! Proces uluitor, probe mâncate… O dileală totală

Doi vasluieni, virali în România! Proces uluitor, probe mâncate… O dileală totală

Satul Siliştea, comuna Iana, judeţul Vaslui. De aici vine ştirea care arată ce fel de realităţi crude mai există încă în mediul rural.

La 24 iulie 2019, V.P. (39 de ani) a fost trimis în judecată de procurori sub acuzaţia de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept.

Ce s-ar fi întâmplat? „Pe 23 februarie 2016, în jurul orei 19:30, inculpatul V.P. a înjunghiat cu o secure o porcină gestantă aparţinând persoanei vătămate, E.M., provocându-i decesul”, au precizat anchetatorii.

În acea zi, femeia lăsase liberi mai mulţi porci în curte, iar scroafa gestantă care se pregătea să nască a ieşit afară într-un moment de neatenţie al proprietarei.

La ora 20:30, un agent de Poliţie a mers la casa persoanei vătămate, unde a constatat că în spatele grădinii, la graniţa cu terenul lui V.P., se afla o scroafă tăiată pe spate.

„Potrivit mărturiilor, se vedea cum mişcă puii de porc în burta femelei, prin mişcări necontrolate ale burţii. Vecina lui V.P. i-a spus agentului că scroafa ei fusese tăiată de bărbat.

Mai mult, un martor, M.M., ginerele părţii vătămate, a susţinut că l-ar fi văzut pe V.P. cum ar fi mers cu securea şi de peste gard ar fi lovit o singură dată cu tăişul, iar scroafa a mai mers câţiva metri şi a murit”, au notat cei de la bzi.ro

În cele din urmă, la 2 martie 2020, magistraţii din cadrul Judecătoriei Bârlad au dispus achitarea lui Vasile Petcu.

Nu existau probe că persoana a săvârşit infracţiunea. Judecătorii au constatat că probele au fost mâncate.

„În mod inexplicabil, conform procesului-verbal de sesizare, cercetarea la faţa locului a fost instrumentată cu o procedură minimală, fără fotografierea şi ridicarea în vederea expertizei a corpului delict, fară fixarea urmelor mijloacelor materiale de probă, a produsului infracţiunii care există în materialitatea sa, animalul — porc — fiind ulterior tranşat de persoana vătămată şi dat altor animale conform propriilor declaraţii, fiind încălcate astfel reguli procedurale specifice reglementate de dispoziţiile Codului de procedură civilă.

Astfel, procesul-verbal de constatare la faţa locului nu conţine fotografii cu produsul infracţiunii, nefiind suficientă constatarea agentului de Poliţie, că a existat un animal mort, tăiat pe spate, cu o leziune ce pare a fi prin tăiere, de o dimensiune incertă”, au precizat magistraţii.

De altfel, la audieri, bărbatul a negat comiterea faptei deşi situaţia era evidentă şi fusese constatată.

Acum este rândul judecătorilor de la Curtea de Apel laşi să analizeze cazul celui acuzat că a înjunghiat scroafa gestantă.

sursa: bzi.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: