Totul a început când fata era la gimnaziu, dar lucrurile au degenerat grav, astfel că pe fir au intrat polițiștii de la Crimă Organizată și procurorul DIICOT. Băiatul s-a plictisit relativ repede de fată și a decis să o „împartă”. El și doi amici au fost săltați direct din așternuturi, luni dimineața, de mascații SAS ai Poliției Timiș. Ei sunt acuzați de pornografie infantilă, amenințare și șantaj.

Pozele de acum doi ani

Totul a început în urmă cu doi ani, când victima abia împlinise vârsta pentru a-și face carte de identitate. Prin octobrie 2015, fata, elevă la gimnaziu într-o școală din Timișoara, a început să se vadă cu un tânăr mai mare cu doi ani.

Șantaj ordinar

Vorbeau mult pe Facebook, au stabilit anchetatorii și, la un moment dat, au început să își trimită fotografii nud, explicite. Și-au trimis nenumărate, una mai deocheată ca alta. După câteva luni, băiatul s-a plictisit de puștoaică, iar cum aceasta era dezinhibată, i-a propus unui amic să înceapă o relație cu ea. Acestuia i-a surâs ideea, însă nu a vrut-o pe jună pentru el, ci s-a străduit cu dinadinsul să o ducă în patul unui al treilea prieten, mai timid, și de aceea cu probleme în amor. Cei doi s-au gândit că îi vor face prietenului mai mare un bine.

Refuzând, fata a fost amenințată că dacă nu întreține relații sexuale cu tânărul, în vârstă de 26 de ani, toate fotrografiile nud pe care ea le trimisese primului prieten vor fi făcute publice. Șantajistul a mai spus și că le va trimite părinților și cunoscuților fetei, profesorilor, colegilor de școală etc. ca să fie mai convingător, a și postat câteva pe internet. Fata are 16 ani acum și e elevă în clasa a X-a la un liceu din Timișoara.

Din punctul de vedere al DIICOT, băieții, de 18, 20 și 26 de ani, muncitori, doi în construcții și unul într-o fabrică din Timișoara, erau constituiți într-o grupare infracțională periculoasă.