Evenimentul Zilei > International > Doi suspecți arestați după atentatul de la Paris! Unul dintre ei și-a recunoscut fapta
Doi suspecți arestați după atentatul de la Paris! Unul dintre ei și-a recunoscut fapta

Doi suspecți arestați după atentatul de la Paris! Unul dintre ei și-a recunoscut fapta

Atacul cu armă albă de vineri, din proximitatea fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, soldat cu doi răniți, a fost urmat de o mobilizare fără precedent a forțelor de ordine, care au arestat deja doi suspecți.

Unul dintre suspecții arestați vineri după-amiază în zona Bastille este pakistanez.  E cunoscut serviciilor de ordine din capitala franceză și potrivit oficialilor francezi, ar fi recunoscut fapta de care este acuzat. Acesta nu a dorit să-și dezvăluie identitatea, iar pentru a exista certitudinea că este persoana pe care o caută polițiștii parizieni, urmează să-i fie verificate riguros amprentele.

Conform unui martor al atacului, oamenii care treceau prin zonă au luat-o pe urmele agresorului. Auzind țipete de afară, martorul povestește că a ieșit pe balcon. „Oamenii au venit în ajutorul victimei și au băgat-o într-un mic atelier din apropierea locului atentatului. În tot acest timp, am văzut persoane ieșind din birouri cu bare de fier și alergând după cineva despre care am presupus că este agresorul”.

Maigret intră în acțiune

La intrarea în stația de metrou Richard Lenoir, care flanchează bulevardul omonim din capitala Franței, bulevard unde scriitorul Georges Simenon i-a stabilit domiciliul faimosului său personaj, comisarul Maigret, a fost găsit un cuțit. Evenimentele au avut loc în arondismentul 11, nu departe de sediul fostei publicații satirice Charlie Hebdo, a cărei redacție a fost victima unui atentat de proporții în 2015, revendicat de Al-Qaida și soldat cu moartea a 12 jurnaliști.

Cei doi răniţi de vineri sunt un bărbat şi o femeie aflați internați în stare gravă. Aceștia erau însărcinaţi cu producţia în cadrul agenţiei de presă Premières Lignes, al cărei sediu se află chiar lângă fostul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo. Agresorul i-a atacat pe strada Nicolas Appert, în faţa sediului agenţiei la care lucrează cu un satâr, potrivit Le Figaro.

Al Qaida nu uită

Acum câteva zile, publicaţia Charlie Hebdo a fost ameninţată din nou de Al Qaida, după retipărirea unor caricaturi cu profetul Mahomed.  Informația a fost făcută publică de grupul american SITE, specializat în supravegherea organizaţiilor jihadiste, relatează AFP. Raidul criminal asupra Charlie Hebdo “nu a fost un incident punctual”, a avertizat organizaţia jihadistă în revista sa publicată pe 11 septembrie, evocând faptele “fraţilor eroi Kouachi”, autorii atacului din 7 ianuarie 2015, pe care l-au revendicat în numele Al-Qaida în Yemen înainte de a fi ucişi de forţele de ordine.

Al doilea suspect ar fi născut în 1987, potrivit polițiștilor, care nu au dorit să ofere mai multe detalii despre identitatea complicelui primului agresor. Vineri, populația a fost sfătuită de poliție să evite locul atentatului. „5 școli din arondismentul 11 și toate școlile din arondismentele 3 și 4 au fost închise”, a declarat primarul Parisului, Ariel Weil, pentru AFP citat de Le Figaro.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: