Evenimentul Zilei > Social > Doi români au ajuns după gratii în Germania. Sunt îngropați în datorii de peste 3.000 de euro față de stat
Doi români au ajuns după gratii în Germania. Sunt îngropați în datorii de peste 3.000 de euro față de stat

Doi români au ajuns după gratii în Germania. Sunt îngropați în datorii de peste 3.000 de euro față de stat

Doi cetățeni români din Germania au de executat peste 100 de zile de arest, fiecare în parte, în urma controalelor efectuate de polițiștii nemți la o autogară și un punct de trecere al frontierei. Cei doi români nu și-au achitat datorii de peste 3.000 de euro.

Acțiune organizată a autorităților în Germania privind amenzile neplătite. Doi români cu mandate de arestare, au ajuns după gratii, la finalul săptămânii trecute, în urma operațiunilor agenților de poliție. Cele două persoane aveau de plătit datorii de mii de euro, însă nu s-au achitat de ele și nici la momentul prezentării în fața autorităților nu le-au putut plăti.

O româncă de 46 de ani are de executat peste 150 de zile în închisoare

Una dintre persoanele aflate în penitenciar este o româncă în vârstă de 46 de ani, care a fost controlată de agenții de poliție federală la autogara centrală (ZOB) din gara principală din Freiburg, pe data de 29 august, duminică. În urma verificărilor efectuate în baza de date a instituției, agenții au constatat că pe numele său exista un mandat de arestare, după ce, în urmă cu mai bine de un an de zile, a fost condamnată de o instanță din Germania să achite o amendă de 1.560 de euro pentru tentativă de furt.

Românca nu își plătise amendate și nici când a ajuns în fața autorităților responsabile de efectuarea controlului nu și-a achitat-o, motiv pentru care a fost condamnată la 156 de zile de închisoare ca pedeapsă alternativă amenzii, conform ziarulromanesc.at.

Un alt român, trei amenzi neplătite. A ajuns și el după gratii

Sâmbătă, pe data de 28 august, un alt român, în vârstă de 26 de ani, căutat de autorități cu două mandate de arestare emise pe numele său de către procurorii din Potsdam și Berlin, a sfârșit după gratii. Agenții de Poliție din Berggießhübel au efectuat o serie de controale de frontieră pe autostrada A17, lângă Breitenau, la granița cu Franța, la mai multe autoturisme cu numere românești.

Românul arestat avea trei amenzi neplătite. Judecătoria districtului Tiergarten din Berlin l-a condamnat pe român la o amendă de 1.578,50 euro pentru amenințări, în luna mai a anului 2019, potrivit sursei citate. Ulterior, Tribunalul din Potsdam l-a condamnat pentru simularea comiterii unei infracțiuni.

Românul de 26 de ani nu a putut achita amenzile aferente celor două mandate, motiv pentru care a fost închis în penitenciarul din Dresda, unde va petrece 111 zile, potrivit unui comunicat emis de Poliția din Berggießhübel.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: