Evenimentul Zilei > International > Doi polițiști români din Regatul Unit au ajuns în fața instanței, după o vizită în țară. S-au dat singuri de gol că au încălcat carantina
Doi polițiști români din Regatul Unit au ajuns în fața instanței, după o vizită în țară. S-au dat singuri de gol că au încălcat carantina

Doi polițiști români din Regatul Unit au ajuns în fața instanței, după o vizită în țară. S-au dat singuri de gol că au încălcat carantina

Tribunalul din Westminster îi judecă pe doi poliţişti de origine română din Regatul Unit, după ce au petrecut un weekend în România. Mai mult, ei au fost amendaţi cu câte 2.000 de lire sterline și riscă chiar și concedierea.

Roberto-Cristian Varvara, 27 de ani, şi prietena sa, Alexandra Chiriac, 21 de ani au fost aduşi în faţa instanţei fiind acuzaţi că au încălcat regulile carantinei şi nu au stat în izolare, după ce au călătorit în România. În luna octombrie, cei doi au petrecut trei zile în țară, timp în care şi-au vizitat părinţii, după care s-au întors la Londra, însă nu au intrat în autoizolare notează Evening Standard.

Dați de gol de imaginile postate pe rețelele de socializare

Ei au fost daţi de gol de imaginile pe care le-au postat pe reţelele de socializare, iar acest lucru i-a costat. Colegii lor de muncă au remarcat faptul că Varvara şi Chiriac au fost plecaţi în străinătate şi că la întoarcere au „fentat” carantina. Lesely Cook, unul dintre colegii lor, a depus mărturie, după ce anterior i-a pârât superiorilor. Britanicul s-a arătat revoltat de atitudinea colegilor săi români şi a declarat că Varvara i-ar fi spus că va merge în România fără să anunţe acest lucru. Cook a spus că pe 31 octombrie a văzut pe Instagram poze cu Varvara, în vizită la părinţii săi români.

La proces, românul s-a apărat şi a spus că nu a fost informat că trebuie să intre în carantină, în condiţiile în care a fost plecat mai puţin de 72 de ore. El a mai fost acuzat că a minţit iniţial şi a spus că nu a fost plecat din Regatul Unit. În schimb, Alexandra Chiriac şi-ar fi cerut scuze pentru că nu a respectat izolarea şi a spus că nu ştia nici ea că sunt obligaţi să stea timp de 14 zile în izolare. Cei doi români mai sunt acuzaţi că nu au plătit amenda, câte 1.000 de lire sterline pentru fiecare. De altfel, din această cauză acum sunt urmăriţi penal şi riscă să fie daţi afară din Poliţie.

Obligați la amendă dublă

Mai mult, ei sunt acum obligaţi să plătească o amendă dublă, plus câte 290 de lire, bani care înseamnă cheltuieli de judecată şi taxe. Însă cazul celor doi români nu este unic.

Potrivit Evening Standard, au existat şi alte cazuri similare şi abateri în cadrul Poliţiei britanice. Printre cazurile amintite sunt cele ale lui Charles Oladipu, în vârstă de 52 de ani, care a refuzat să se autoizoleze la casa sa din Hornchurch în decembrie anul trecut, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Nigeria.

Probleme are şi Aldi Burgu, în vârstă de 30 de ani, care a fost amendat cu 1.173 de lire sterline de către instanţă după ce a fost dat de gol de către un vecin, care a anunţat Poliţia că nu a respectat regulile de carantină. Burgu a fost văzut primind oaspeţi la casa sa din Morden în două săptămâni de la întoarcerea din Albania în noiembrie anul trecut, scrie adevărul.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: