Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi pescari s-au trezit cu o balenă care a țâșnit din apă și a aterizat pe barca lor. FOTO
Doi pescari s-au trezit cu o balenă care a țâșnit din apă și a aterizat pe barca lor. FOTO

Doi pescari s-au trezit cu o balenă care a țâșnit din apă și a aterizat pe barca lor. FOTO

Nick Myhill, în vârstă de 18 ani, pescuia în New South Wales împreună cu tatăl său Mathew Price. La un moment dat cei doi s-au trezit cu o balenă care a țâșnit din apă și a lovit puntea navei lor.

Tânărul a suferit răni severe la cap și gât atunci când balena a aterizat pe barcă în largul coastei de sud a New South Wales (NSW). Marine Rescue NSW a primit un apel duminică în urma incidentului de pe coasta Narooma, la aproximativ 200 de mile sud de Sydney.

Potrivit unei postări pe Facebook a Marine Area Command, „bărbatul de 39 de ani a anunţat că fiul său de 18 ani a suferit răni grave la cap şi gât”.

Paramedicii au găsit nava și i-au tratat pe ambii bărbați înainte de a-i transfera la spital. Ulterior, Myhill a fost transportat cu avionul către capitala Canberra, deoarece se afla într-o stare critică, dar stabilă.

Tânărul a suferit răni grave la gât și leziuni puternice la cap, şi este de așteptat să stea la spital o perioadă mai mare de timp.

Mama tânărului de 18 ani, Kate Myhill: „În acest stadiu nu știm dacă va ieși din comă”.

Barca a luat apă după ce a fost grav avariată de impact.

Într-un comunicat, familia a declarat că apelul rapid al lui Price pentru cere ajutor „fără îndoială” a salvat viața tânărului.  Maritime NSW a lansat acum o anchetă asupra circumstanțelor din jurul incidentului bizar.

Rapoartele sugerează că barca recuperată a fost puternic avariată din cauza loviturilor. De asemenea ambarcațiunea de pescuit era acoperită cu grăsime de balenă ducând la ideea că s-ar fi putut răni în incident.

Familia a mulțumit cadrelor medicale implicate în îngrijirea lor și a adăugat: „Nick este un tânăr puternic și luptă din greu”.

Cei doi bărbați făceau în mod regulat excursii de pescuit pe barcă, care a fost grav avariată când a fost lovită de balena care spărgea.

Comandantul zonei marine, Joe McNulty, a scris pe Facebook: „Incidentul arată că există pericolele din partea acestor mamifere pentru cei care se aventurează pe apă. În ultimele zile, numărul balenelor care migrează spre nord a crescut dramatic, iar autoritățile maritime au primit rapoarte despre faptul că se apropie mai mult de coastă decât în ​​anii precedenți.

Având în vedere apropierea de țărm, există un potențial spectaculos de a admira balenele, dar încurajăm oamenii să privească mai atent şi să mențină o distanță de siguranță, așa cum este subliniat în regulament”, a mai subliniat comandantul, potrivit CNN.