Evenimentul Zilei > International > Dodon cheamă cetățenii la proteste. Cere demisia Președintelui, Parlamentului și Guvernului
Dodon cheamă cetățenii la proteste. Cere demisia Președintelui, Parlamentului și Guvernului

Dodon cheamă cetățenii la proteste. Cere demisia Președintelui, Parlamentului și Guvernului

Igor Dodon a declarat că ceea ce se întâmplă în ultimele zile în Republica Moldova reprezintă o lovitură de stat și uzurparea puterii de stat de către Președinție. Scopul este de a prelua controlul asupra procuraturii şi din acest motiv cere cetățenilor să iasă în stradă.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că „unica soluție împotriva dezastrului care se întâmplă în țară este protestul”, să se ceară demisia in corpore a actualei guvernări:  Președinte, Guvern și Parlament, și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Igor Dodon: ”Nu vă chem în stradă pentru Stoianoglo. Unica soluție este să protestăm. Am văzut chemări la nesupunere civică. Nu protest Stoianoglo, protest pentru creșterea prețurilor, a tarifelor, protest pentru agricultori care au rămas fără piață. Protest al societății împotriva guvernului, împotriva la dezastru. Genocid economic, social, va fi și genocid energetice cu regret”.

Dodon anunță că de duminică încep protestele

Fără lozinci, fără insignă de partid. Să nu fie un protest al partidelor. Vă invit duminică. Va fi primul, este doar primul. Eu credeam că valul de proteste va începe mai târziu, dar ei singuri au lansat. Unica soluție este: la proteste, a adăugat Dodon.

Liderul PSRM o asociază pe Maia Sandu cu Vlad Plahotniuc și susține că dacă Plahotniuc era tata, atunci Maia Sandu este mama. Moldova se transformă într-un stat capturat. Care o transformă nu înțeleg un lucru: când bagi frica în societate, o anumită perioada ține, dar după asta explodează, se întâmplă ce se întâmplă cu Plahotniuc – să fugi din țară.

Potrivit fostului preşedinte, totul s-a făcut pentru a nu-i da voie lui Alexandr Stoianoglo „să scoată informații veridice despre fărădelegile care se întâmplă în Republica Moldova”.

Igor Dodon spune că Oamenii trebuie să înțeleagă că sunt pe cont propriu și că la „europeni și la americani nu le pasă de ei”. Mai mult, ambasadorii occidentali nu au venit cu nicio reacție deocamdată.  În concluzie, pentru fostul preşedinte, unica soluție este ieşitul în stradă în care se va cere demisia președintei Maia Sandu, prim-ministrei Natalia Gavrilița și dizolvarea Parlamentului, scrie presa din Republica Moldova.