„Documentul care aruncă în aer guvernarea PSD+ALDE!”. Dezvălurire de ultimă oră

„Documentul care aruncă în aer guvernarea PSD+ALDE!”. Dezvălurire de ultimă oră

Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat prin intermediul rețelelor de socializare că Liviu Dragnea a primit joi seara studiul de impact făcut de BNR la finalul anului trecut pe tema „taxei pe lăcomie”. Concluziile documentului l-au șocat pe liderul social-democrațiilor atât de tare încât a avut o discuție cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și cu consilierul guvernamental Darius Vâlcov.

„Document care aruncă în aer guvernarea PSD+ALDE! Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu și asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost și supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză și experiență Liviu Dragnea are încredere. A fost șocat de concluziile studiului și imediat i-a chemat pe Valcov și Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu știau și au dat vina pe Comisia Națională De Strategie și Prognoză care i-a asigurat, așa cum scrie și în expunerea de motive că efectele OUG 114 pentru economie și mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate. Teodorovici și Valcov mint. Ei au avut acces la studiu. Și l-au folosit că să șantajeze operatorii din sectorul privat. Concluziile studiului sunt devastatoare iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public”, a declarat senatorul liberal, Florin Cîțu.

Liberalul a mai adăugat că Liviu Dragnea a ordonat ca studiul să nu ajungă la nicio agenție de rating, din cauza faptului că ar fi determinat scăderea dramatică a scorului României, până la categoria „Junk”(„Gunoi”). Potrivit lui Cîțu doar taxa pe sistemul bancar ar însemna reducerea creșterii economice cu 2 % în 2019 și 2020, întreaga OUG 114 reprezentând recesiune economică totală.

„ATENȚIE!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creșterea economică în 2019 și 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ. Dragnea a înțeles acum că și Președintele știe că bugetul este construit cu date FALSE și nu are cum să mai ascundă asta! Doar această informație despre creșterea economică poate porni o ieșire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naționale, inflație și dobânzi mari. Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în TOTALITATE înseamnă CRIZĂ ECONOMICĂ. De aceea Dragnea este speriat acum și nervos că i s-a ascuns această informație”, a completat Cîțu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Cîțu susține că Executivul a primit scrisori de amenințare de la Banca Centrală Europeană și de la vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis. Cea mai recentă dintre acestea a fost chiar joi, în care Guvernul a fost amenințat cu amenzi pentru taxele și plaforările de prețuri din domeniul energetic.

„Studiul prezintă 4 scenarii. Și varianta pe care acum o negociază Teodorovici cu băncile înseamnă scăderea creșterii economice. De asta este nervos Dragnea. De aceea le-a dat ordin că această informație să NU ajungă la Standard and Poors. Mai ales că studiul prezintă o MAJORARE a primei de risc pentru România!!! (...) În zilele următoare prezint și rezultatele pentru sistemul bancar. Angajații din sistemul bancar sunt afectați direct. Peste 55 000 de oameni care plătesc taxe și contribuții au locul de muncă pus în pericol de această taxă”, a mai spus senatorul liberal.

Discursul lui Cîțu s-a încheiat cu promisiunea acestuia că indiferent de cât de multe amenințări va primi, va continua să prezinte studiul BNR. Senatorul suține ca acest document reprezintă dovada efectelor devastatoare ale OUG 114 și ale minciunilor alianței de guvernare PSD-ALDE.