Agenția americană de spionaj a făcut multe fotografii în apropierea muntelui Ararat din Turcia. Observat pentru prima dată în 1949 în timpul unei misiuni de recunoaștere a USAF, iar "Anomalia Ararat", a fost clasificat drept "top secret". Apoi, ani de zile, CIA a investigat "subiectul", fără a obține un răspuns concludent, dezvăluie unul dintre documente.

Documentele intitulate "Arca lui Noe și Muntele Ararat" arată că CIA a luat în serios posibilitatea ca povestea biblică să fie reală, conform documentarului "Misterele". Documentarul a dezvăluit: "CIA deține un dosar amplu despre "Anomalia Ararat". "Timp de 20 de ani, multe fotografii au fost făcute la locul respectiv, toate puse la top secret."

Înregistrările au fost declasificate în urma unei solicitări din partea profesorului Porcher Taylor, în temeiul Legii privind libertatea de informare.

Arca lui Noe este nava, care se află în povestea biblică a cărții Geneza, când Dumnezeu l-a salvat pe Noe, familia, vieţuitoare din intreaga lume, după un potop  care măturat tot ce era pe Pământ.

Până în prezent, nu există dovezi științifice despre existența navei așa cum este descrisă în Biblie, dar mulți și-au dedicat viețile încercând să o găsească. Conform celui de-al patrulea verset al celui de-al optulea capitol din cartea Genezei, după o inundație, Arca lui Noe a rămas blocată în "munții Ararat" .

Cu toate acestea, Agenția de Informații nu are același optimism, spunând că anomalia din locul respectiv prezintă "fațadele liniare de gheață și zăpadă", titrează express.

 

 

 
CIA files show they investigated the remains
 

Te-ar putea interesa și: