În acelaşi dosar, Petruţa Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic la acelaşi spital, a primit tot 4 ani cu suspendare pentru luare de mită, cu un termen de supraveghere de 6 ani, informează agerpres.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile înaintate de Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, fiind desfiinţată sentinţa dată în ianuarie 2017 de Tribunalul Bucureşti, prin care cei doi medici primiseră 3 ani închisoare cu executare, respectiv 4 ani şi 8 luni cu executare.

În schimb, instanţa a menţinut dispoziţia tribunalului privind confiscarea a câte 500.000 lei de la cei doi medici, reprezentând mita primită de aceştia, fiind menţinut sechestrul asigurator pe bunurile lor. Potrivit DNA, în anul 2008, în urma unei înţelegeri prealabile, Petruţa Lazăr, în calitate de manager interimar, a pretins de la reprezentantul unei firme, cu titlu de mită, un procentaj de 5% din valoarea unui contract încheiat între firma respectivă şi Spitalul "Sf. Ioan".

Procurorii susţin că, în perioada ianuarie – august 2009, Petruţa Lazăr a primit de la mituitor suma de 160.000 lei, pentru a facilita încheierea şi derularea contractului, inclusiv efectuarea plăţilor şi încheierea de acte adiţionale. 

 

Te-ar putea interesa și: