La Imperial College din Londra, studenţii facultăţii de medicină tratează pacienţi virtuali în „Second Life“. Această experienţă este una interactivă, în care viitorii doctori vizitiează pacienţii, solicită radiografii, se consultă cu colegii şi pun diagnostice, scrie CNN.
Studenţii din anul trei la facultatea de medicină iau parte la un program-pilot de joc bazat pe învăţare, despre care profesorii cred că poate fi o schimbare stimulativă faţă de cursuri şi manuale.
"Scopul nostru este să dezvoltăm un mediu atractiv de învăţare faţă de cel oferit de viaţa reală", susţine Maria Toro-Troconis, profesor la Imperial College din Londra.
Peste 15 milioane de utilizatori
„Second Life“ este unul dintre cele mai complexe jocuri on-line ale momentului, având peste 15 milioane de abonaţi înregistraţi şi activi.
Această lume virtuală plasată în internet îţi permite să îţi construieşti propriul personaj, cu sau fără corespondenţe în viaţa reală, care munceşte, cumpără, vinde şi interacţionează social cu proiecţiile altor oameni.
„Second Life“ are moneda sa proprie (Linden Dolar), un curs de schimb şi putere de cumpărare. Mulţi jucători trăiesc în viaţa reală cu bani câştigaţi din afaceri dezvoltate în această lume virtuală, iar ţări precum Suedia şi Estonia au chiar ambasade deschise aici.