Evenimentul Zilei > Politica > Doctorand SRI, la vânătoare de mistreți cu Hayssam
Doctorand SRI, la vânătoare de mistreți cu Hayssam

Doctorand SRI, la vânătoare de mistreți cu Hayssam

Viitorul vicepremier, președintele organizației PSD Buzău, Marcel Ciolacu (49 de ani), este doctorand la Academia de Informații a SRI, promoția 2013-2016, cu cerere de prelungire, sub coordonarea Prof. univ. dr. Gheorghe Teodoru Ștefan, potrivit site-ului academiei.

A lucrat în administrația publică locală în 1996-2012. În 1995 a absolvit Dreptul la Universitatea Ecologică din București, după care a mai urmat un curs în domeniul securității și apă- rării naționale la Colegiul Național de Apărare și un masterat la SNSPA în „Bazele sectorului public; managementul finanțelor publice” 

Dat afară de Ponta

În urmă cu peste 15 ani, Marcel Ciolacu a participat la cel puțin o partidă de vânătoare de mistreți în munții Buzăului cu Omar Hayssam, celebrul terorist condamnat, mărturie fiind pozele de la acea vreme. La vânătoarea din munții Buzăului au mai participat fostul prefect de Buzău Ion Vasile, a cărui fiică, fosta jurnalistă MarieJeanne Ion, a fost răpită în 2005 în Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam. În urma apari- ției fotografiilor, Marcel Ciolacu a fost dat afară de fostul premier Victor Ponta din funcția de consilier onorific al său.

Nereguli financiare

În 2007-2008, Ciolacu a fost Director Executiv la firma Urbis Serv S.R.L, companie aflată sub controlul municipalității Buzău. Curtea de Conturi a descoperit, într-un raport publicat în 2009, că societatea a fost prejudiciată cu aproximativ 5 milioane de lei, dar cercetările au rămas în aer.

Averea

Potrivit declara ției de avere, Ciolacu deține în municipiul Buzău două terenuri intravilane de 448,79 mp și două case de locuit de 224,55 mp, două bărci papuc și un peridoc (remorcă pentru transportul ambarcațiunilor). Are datorii împreună cu soția sa de peste 76.000 de euro și 31.000 de lei și deține în conturi suma de 88.511 lei. Soția lui, Roxana Mihaela Ciolacu, a încasat în 2016, ca director la firma SC Lucia Com 94 SRL, suma de 24.000 de lei, iar el a încasat ca deputat, un salariu de 164.972 de lei. Este acționar majoritar la firmele ALCOM SRL și LUCIA COM SRL și deține 25% din acțiunile firmei D&G SRL.