Evenimentul Zilei > Politica > Doctor Honoris Causa Cumpănasu. Diploma dată de o universitate ale căror acte sunt nule
Doctor Honoris Causa Cumpănasu. Diploma dată de o universitate ale căror acte sunt nule

Doctor Honoris Causa Cumpănasu. Diploma dată de o universitate ale căror acte sunt nule

Alexandru Cumpănașu, așa-zisul unchi al Alexandrei Cumpănașu și candidat la președinție a primit o nouă diplomă de peste hotare. El nu a putut face dovada studiilor superioare în România, recunoscând în cele din urma lipsa acestora.

El a primit recent, de la o Universitate din Ucraina, o diplomă prin care i se acordă titlul de doctor honoris causa.

Universitatea care i-a acordat lui Alexandru Cumpănașu titlul de doctor honorius causa este controversată în Ucraina, presa relatând că este controlată de ruși. Volodymyr Kazaryan a ajuns în atenția presei ucrainene după ce site-ul „Jurnaliști împotriva corupției” a publicat un articol intitulat „Poate un agent FSB să conducă universitățile naționale? Scrisoare deschisă către ministrul Educației”.

Kazaryan este rector al Universității Naționale Taurida, aceași universitate care i-a acordat candidatului român la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu, titlu de doctor onorfic (doctor honoris causa) pentru „meritele avute în timpul invaziei Peninsulei Crimeea de către Rusia”.

Jurnaliști ucrainieni au mai spus că: „Diplomele emise după 2014 de Universitatea Taurida sunt nule”.

Alexandru Cumpănașu susține că a primit un titlu de doctor onorfic (doctor honoris causa) de la o universitate din Ucraina. Conform documentului postat pe Facebook, universitatea care i-a acordat titlul este Taurida National V.I.Vernadsky University. Candidatul la prezidențiale spune că i s-a atribuit această distincție pentru „meritele avute în timpul invaziei Peninsulei Crimeea de către Rusia”, scrie mainnews.ro.