Evenimentul Zilei > Actualitate > DOCTOR EVZ: Cum sa scap de pofta de dulciuri?
DOCTOR EVZ: Cum sa scap de pofta de dulciuri?

DOCTOR EVZ: Cum sa scap de pofta de dulciuri?

Va raspunde Eduard Adamescu, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice la Cabinetul de diabet zaharat si obezitate, Calea Mosilor,Bucuresti.

Marius, 30 de ani: Am 100 de kilograme si 1,70 m inaltime. Mananc multe dulciuri si cred ca din cauza lor cresc in greutate. Exista ceva ce mi-ar taia pofta de dulciuri? Ce analize ar trebui sa fac?
"Daca va faceti tot setul de analize, care se spune ca oricum va fi obligatoriu din aprilie, atunci este suficient. Acest set cuprinde si stabilirea glicemiei sau transaminazele hepatice. Chiar daca sunteti tanar, este posibil sa aveti deja probleme metabolice. Daca analizele va vor iesi perfect, kilogramele in plus tot trebuie sa reprezinte un semnal de alarma. Cat despre ceva care sa va taie pofta de dulce, nu cred ca exista. La inceput, daca persista nevoia de dulce incercati sa inlocuiti zaharul cu indulcitori artificiali. In loc de suc cu zahar, folositi suc pe baza de indulcitori si dulciuri cu un continut caloric macar mai redus: salata de fructe, prajituri care includ fructe, jeleuri."

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News