DNA primește o lovitură neașteptată la finalul anului 2017. Nelu Iordache, omul de afaceri acuzat de acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost achitat.
Decizia a fost făcută publică de către Tribunalul București în urmă cu puțin timp. „În temeiul prevederilor art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza 1 Cod procedură penală, achită pe inculpatul IORDACHE NELU, la data săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000, raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal și art. 309 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (7 acte materiale), precum și cu aplicarea art. 38 Cod penal și a art. 5 Cod penal. În temeiul prevederilor art. 396 alin. (5) Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza 1 Cod procedură penală, achită pe inculpatul Iordache Nelu, cu datele personale menţionate anterior, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, prevăzută de art. 47 Cod penal raportat la art. 322 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (7 acte materiale), precum și cu aplicarea art. 38 Cod penal și a art. 5 Cod penal", se arată în decizia instanţei.
Decizia nu este definitivă. În mai 2014, Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind lucrările de modernizare a DN 67 C Bengeşti - Novaci - Rânca - Obârşia Lotrului - Sebeş (Transalpina).
Potrivit DNA, în perioada august 2009 - iunie 2010, în condiţiile executării lucrărilor de modernizare a drumului naţional DN 67 C Bengeşti - Novaci - Rânca - Obârşia Lotrului - Sebeş (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanţat de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, Ion Dina şi Marin Tudor, diriginţi de şantier; Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului; Mihai Adrian Radu, şef departament; Ştefan Radu, şef birou; Constantin Şerban şi Ştefan Brânaru, directori, toţi angajaţi ai DRDP Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situaţii de lucrări fictive/neexecutate şi materiale de construcţii care figurau că ar fi fost achiziţionate, încălcându-şi astfel atribuţiile şi sarcinile de serviciu.