Sandro Signorelli, italianul trimis în judecată de procurorii DNA pentru o presupusă faptă de înşelăciune, petrecută cu mai bine de 10 ani în urmă, a fost achitat de Tribunalul Braşov. Magistraţii au hotărât că italianul este absolvit de orice vină datorită lipsei de probe din dosar. Signorelli a fost trimis in judecata de parchetul lui Kovesi in 2017, pentru pretinse fapte comise cu zece ani în urmă.
Achitarea italianului Sandro Signorelli s-a produs chiar în ziua în care CCR a dat publicităţii motivarea deciziei prin care s-a stabilit că preşedintele Klaus Iohannis este obligat să o revoce din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. În dosarul italianului trimis în judecată în vara anului 2017, pentru presupuse fapte despre care se spunea că ar fi fost comise în perioada 2007-2008, nu au existat, potrivit magistraţilor, suficiente probe pentru condamnarea acestuia, motiv pentru care instanţa braşoveană a dispus, joi 7 iunie 2018, achitarea lui Sandro Signorelli. Soluţia de achitare a fost dată în temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penală. “Nu există probe ca persoana a săvârşit infracţiunea”, au considerat judecătorii, potrivit publicaţiei flux24.ro.
Decizia definitivă în acest dosar va fi pronunţată de Curtea de Apel Braşov.
Iată minuta Tribunalului Braşov:
“Solutia pe scurt: HOT in baza art. 395 al. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 al. 1 lit. c Cod procedura penala achita pe inculpatul SIGNORELLI Sandro, pentru savarsirea in forma continuata a infractiunii de inselaciune, prev. de art. 244 alin. 1, 2 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (19 acte materiale) si art. 5 Cod penal.
Respinge actiunea civila formulata de SC IVECO CAPITAL SERVICES SRL.
Dispune ridicarea masurilor asiguratorii instituite asupra autoutilitarei IVECO tip Daily (indisponibilizata temporar in Croatia) prin incheierea din 11.04.2011 din dosarul penal asociat 3646/62/2017/a2 al Tribunalului Brasov si ridicarea masurii de indisponibilizare temporara.
Constata ca in cauza nu au fost instituite interdictii sau alte masuri provizorii.
In baza art. 272 Cod procedura penala onorariile interpretului autorizat se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei si raman in sarcina statului.
In baza art. 275 al. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina statului, inclusiv cele din faza de urmarire penala, de 15 000 lei. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din 07.06.2018”.
Trimis in judecată, în 22 iunie 2017, de structura DNA Braşov condusă de procurorul Cornel David Deca, italianul Sandro Signorelli a fost acuzat că ar fi indus în eroare reprezentantii unei instituţii financiare nebancare cu ocazia încheierii a 19 contracte de leasing ce aveau ca obiect autovehicule sau utilaje, in valoare de aproximativ 2,4 milioane de euro. DNA a sustinut că, ulterior, bunurile achiziţionate ar fi fost înstrăinate prin manopere frauduloase (modificarea seriilor de sasiu) înainte de achitarea lor integrala.