DNA primește o nouă LOVITURĂ. Tribunalul Suceava l-a ACHITAT pe un ȘEF din POLIȚIE vânat de PROCURORI

DNA primește o nouă LOVITURĂ. Tribunalul Suceava l-a ACHITAT pe un ȘEF din POLIȚIE vânat de PROCURORI

Tribunalul Suceava a aplicat o nouă lovitură procurorilor DNA care l-au trimis în judecată pe comisarul şef Ioan Crap. Achitarea fostului șef al IPJ Suceava reprezintă o nouă lovitură primită de DNA Suceava, care în ultima perioadă, a avut parte de mai multe sentinţe potrivnice, în multe dintre dosare pe care le-a întocmit.

Trimis în judecată de DNA, comisarul şef  Ioan Crap a fost achitat de Tribunalul Suceava.  Fost șef al IPJ Suceava, polițistul a fost acuzat că ar fi încasat subvenţii necuvenite de la APIA pentru terenurile pe care el şi familia sa le deţin în judeţul Botoşani. Ioan Crap a fost acuzat că a obţinut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul de stat, subvenţii agricole în valoare totală de 86.697 de lei, transmite obiectivdesuceava.ro.

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis achitarea pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Decizia judecătorilor suceveni nu este definitivă.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Ioan Crap la mijlocul lunii iunie 2016, pe atunci adjunct al şefului IPJ Suceava. În rechizitoriul DNA se precizează că „în perioada 2010 – 2013, Ioan Crap a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente inexacte şi incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de teren agricol pe care nu o deţinea în totalitate. Astfel, în 2010, inculpatul a depus documente pentru 38,38% din suprafaţa solicitată, în anul 2011 pentru 35,71% din suprafaţă, iar în anii 2012 – 2013 pentru 78,88% din suprafaţa soli­citată. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Ioan Crap a obţinut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697,77 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie din Agricultură s-a constituit parte civilă. În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Crap Ioan“.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Poliţistul Ioan Crap era, în vara anului 2014, şef al IPJ Suceava, în condiţiile în care predecesorul său, Ioan Nicuşor Todiruţ, intrase deja într-o anchetă vizând modul în care a cheltuit banii publici pentru a cumpăra sedii de poliţie nefuncţionale la preţuri supraevaluate, în Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.

Considerat atunci ca cel mai potrivit ofiţer care să preia frâiele IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Crap, fost şef al Poliţiei Rădăuţi, a fost rapid detronat printr-o suită de denunţuri în care se preciza că a fost sunat de un preot care i-ar fi cerut un favor: să nu i se ridice carnetul de conducere fostei şefe a structurii APIA Suceava, Delia Munteanu. În urma anchetei demarată de procurorii DNA, preotul şi-a pierdut postul de secretar al Arhiepiscopiei, Ioan Crap a fost trimis din biroul şefului de inspectorat la munca de jos, iar Delia Munteanu şi-a găsit un loc de muncă, ca şefă APIA în judeţul Neamţ. Însă, cercetările făcute de procurorii DNA nu au condus la indicii temeinice din care să rezulte săvârşirea vreunei fapte penale în capătul de dosar vizând eventuala acoperire, de către comisarul Crap, a încălcării legislaţiei rutiere, prin depăşirea vitezei legale, de către Delia Munteanu. Cu toate acestea, s-a căutat în continuare şi s-au găsit alte aspecte care au făcut conţinutul unui nou dosar de corupţie, trimis în judecată de DNA Suceava, titular fiind comisarul şef Ioan Crap, dosar în care a fost achitat de prima instanţă.