Evenimentul Zilei > Justitie > DNA învinsă de „Pinalti” și în prelungiri. Gheorghe Ștefan, achitat a doua oară
DNA învinsă de „Pinalti” și în prelungiri. Gheorghe Ștefan, achitat a doua oară

DNA învinsă de „Pinalti” și în prelungiri. Gheorghe Ștefan, achitat a doua oară

Pentru a doua oară în ultimele trei luni, DNA a pierdut procesul cu Gheorghe Ștefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamț, poreclit „Pinalti”. Judecătorii de la Tribunalul Neamț au decis achitarea, miercuri, pe motiv că nu există probe că persoana a săvîrşit infracţiunea. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Magistrații de la Tribunalul Neamț au decis, miercuri, achitarea fostului primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, acuzat de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de trafic de influenţă. Este vorba despre o cauză care privea finanţatea Fotbal Club Ceahlăul, grupare la care fostul primar al municipiului Piatra Neamţ a fost preşedinte şi pe care a sprijinit-o material ani de zile. Decizia a fost luată pe că nu există probe că persoana a săvîrşit infracţiunea. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

În acest dosar Pinalti a fost trimis în judecată în Ajunul Crăciunului 2017. „La începutul anului 2010, inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii avînd ca obiect lucrări hidroenergetice pe rîul Siret“, conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În schimbul banilor, Pinalti a promis că va interveni pe lîngă funcţionarii din conducerea SC Hidroelectrica SA, societate cu capital majoritar de stat şi care aloca fondurile necesare investiţiei, pentru a se continua finanţarea obiectivului amintit, transmite monitorulneamt.ro.

În urmă cu circa două luni şi jumătate, Tribunalul Neamţ l-a achitat pe Pinalti într-un dosar similar, unde fusese acuzat tot de trafic de influenţă. Motivul exonerării de răspunedere penală a fost acelaşi ca şi în cauza recentă. Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată pe 25 aprilie 2017, atunci cînd procurorii au stabilit că Pinalti, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, ar fi săvîrşit infracţiunea de trafic de influenţă.

Jurnaliștii de la mesagerulneamt.ro notează că, în acest ultim proces, la termenul din ziua de 27 martie, a fost un moment inedit în sala Tribunalului Neamț. SRI a trimis un plic, cu mențiunea „strict secret” și n-a putut fi deschis pentru că doar judecătoarea deținea certificatul ORNISS care-i permite accesul la documente clasificate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: