Evenimentul Zilei > Justitie > DNA este în corzi. Nu are nicio șansă la Neamț. Proces după proces pierdut de procurori
DNA este în corzi. Nu are nicio șansă la Neamț. Proces după proces pierdut de procurori

DNA este în corzi. Nu are nicio șansă la Neamț. Proces după proces pierdut de procurori

Judecătorii din cadrul Tribunalului Neamț au dat câștig de cauză inculpaților în dosarul pe care DNA l-a deschis în privința finanțării Ceahlăului Piatra Neamț. Acesta este cel de-al doilea proces în care numele Ceahlăul apare pe care procurorii anticorupție îl pierd în două zile, după ce cu o zi înainte fostul primar Gheorghe Ștefan a fost și el achitat.

Iulian Boghean, fost director de marketing al clubului de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț, și Marian Iftimie Nicorici, director general al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) au fost trimiși în judecată de către DNA la finalul anului trecut. Motivul invocat este o presupusă finanțare ilegală la care cei doi inculpați l-ar fi obligat pe un om de afaceri în schimbul unor servicii. Concret, procurorii acuză că Iftimie Nicorici, din postura sa de șef al ANL, i-ar fi pretins administratorului unei firme să vireze în conturile Ceahlăului 5% din sumele aferente unor contracte pe ANL trebuia să le achite firmei în cauză. Nicorici ar fi justificat comisionul prin asigurarea plății la timp, fără întârzieri, a sumelor pe care firma respectivă trebuia să le primească de la reprezentanții Statului. Judecătorii au desființat însă cazul construit de procurori și i-a exonerat de orice răspundere penală pe cei doi inculpați, astfel că acum DNA nu mai are decât varianta apelului.

Adică aceeași situație ca și în procesul pe care procurorii anticorupție l-au deschis împotriva lui Gheorghe Ștefan. Fostul primar din Piatra Neamț și conducător al echipei de fotbal a orașului a fost achitat într-un dosar în care era acuzat de trafic de influență.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.