Evenimentul Zilei > Justitie > DNA ascunde probele în dosarele de corupție în care primarul din Baia Mare este judecat. Avem dovada!!!
DNA ascunde probele în dosarele de corupție în care primarul din Baia Mare este judecat. Avem dovada!!!

DNA ascunde probele în dosarele de corupție în care primarul din Baia Mare este judecat. Avem dovada!!!

O probă ascunsă de DNA Cluj, aruncă în aer dosarul de corupție în care primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș este acuzat de fapte de corupție. Într-un alt dosar penal, aflat pe rolul DNA Cluj, deschis tot pe numele lui Cătălin Cherecheș, procurorii țin la secret o probă care aruncă în aer dosarul trimis în judecată.

În procesul lui Cătălin Cherecheș, aflat pe rolul Tribunalului Cluj, judecat pentru fapte de corupție, avocatul Alexandru Râșniță, care îl apără pe primaurl din Baia Mare, a prezentat judecătorului o serie de probe care indică fară dubiu, că infracțiunea pentru care primarul fost trimisă în judecată nu există.

În acuzare, procurorii DNA Cluj susțin că primarul din Baia Mare ar fi condiționat plata unor sume de bani, din fondurile publice, către clubul de fotbal municipal, condus de denunțătorul Cristian Șpan, de întoarcerea unui procent de zece la sută în conturile sale.

Numai că, spune avocatul Alexandru Mleșnițe, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, și banii plățiti de Cătălin Cherecheș sunt de fapt un împrumut, în adevăratul sens al cuvântului, acordat clubului de fotbal.

Proba ascunsă în alt dosar al DNA

Avocatul Râșniță a depus la dosar mai multe interceptări dintr-un alt dosar penal, în care Cătălin Cherecheș este cercetat pentru alte fapte de corupție, de mai bine de șase ani. Dosarul este tot la DNA Cluj. Interesant este faptul că aceste interceptări dovedesc că banii erau luați de Șpan, cu titlul de împrumut, de la Cherecheș, acest lucru fiind recunoscut chiar de denunțător. Și mai ciudat este faptul că aceste interceptări nu se găsesc și în dosarul în care Cherecheș este cercetat pentru luare de mită, aflat pe rolul Tribunalului Cluj, ceea ce înseamnă că procurorii anticorupție nu au vrut să o depună pentru ”a nu strica dosarul”.

Astfel, în data de 2 mai 2013, ora 11.09, DNA Cluj interceptează un SMS dat de Cristian Șpan lui Cătălin Cherecheș, cu următorul mesaj: ”Le dăm câte 1.000 de RON la jucători, azi? Îmi trebuie 20.000, o să-i bag în club ca și împrumut și o să ți-i dau înapoi”. Ulterior, la ora 13.57, Șpan revine cu un sms, semn că era insistent: ”Ai uitat de mine”. La acest mesaj, primește răspun de la primarul Cherecheș, la ora 14.27. ”Nu. La trei te sun”.

În momentul în care avocatul Râșniță a vrut să depună aceste probe, procurorul de ședință de la DNA a sărit ca ars și s-a opus, motivând că aceste discuții trebuiau să aibă loc în camera preliminară. Avocatul nu s-a lăsat mai prejos și cerut ca aceste probe să fie admise ca urmare a deciziei Curții Constituționale care obligă instanțele să discute pe probe. Acest mesaj vine să întărească teza apărării, pe de-o parte în sensul că suma respectivă de bani reprezenta, în fapt, un împrumut, iar pe de altă parte, întocmai denunțătorul (expedient al mesajului) confirmă fără putință de tăgadă susținerile lui Cătălin Cherecheș raportat la circuitul banilor”, a spus avocatul.