Evenimentul Zilei > Monden > DJ-ul David Guetta, tripat pe cluburi de noapte
DJ-ul David Guetta, tripat pe cluburi de noapte

DJ-ul David Guetta, tripat pe cluburi de noapte

Un amplu protest al reprezentanților cluburilor de noapte și discotecilor franceze, aflate în pragul colapsului din cauza crizei economice provocate de coronavirus în Franța, a avut loc în week-end-ul trecut, la Paris, anunță AFP.

Faimosul DJ și producător francez David Guetta, unul dintre cei mai bine plătiți DJ din lume, crede în necesitatea de a redeschide aceste localuri, care contribuie substanțial la bugetul de stat.

Cel care a electrizat publicul de la UNTOLD; vara trecută, cu declarația „România, ești impresionantă și te iubesc”, a avut o activitate susținută și în timpul crizei, fiind implicat în mai multe concerte destinate strângerii de fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate de pandemie.

„Îmi exprim toată susținerea pentru DJ-ii, discotecile și lumea nopții!! Cluburile sunt în pericol, locurile de muncă amenințate, se anunță o catastrofă economică. Cluburile sunt capabile să primească publicul în deplină siguranță”, a scris acesta, ieri, pe contul personal de Twitter.


David Guetta, primul Dj care va mixa în spațiu

Primele nume confirmate la Untold 2020! Va fi cea mai tare ediție


„Dacă nu le redeschidem (n.r. – cluburile), vom muri, aproape jumătate se vor închide dacă redeschiderea va fi posibilă tocmai în septembrie și 30-40% dintre acestea se vor închide dacă redeschidem acum”, avertizează Matthieu Lebrun, purtător de cuvânt al discotecilor din Normandia, venit să protesteze duminică alături de alți 200 de profesoniști din industrie, în proximitatea Ministerului Sănătății din centrul Parisului, cu pancarte pe care scria „Salvați lumea nopții”.

Aceștia avertizează că aproape jumătate din totalul acestor locații, 800 mai exact, riscă să își închidă definitiv porțile dacă guvernul lui Macron nu ia urgent măsuri de relansare. Oficial, cluburile de noapte și discotecile, parte a tezaurului turistic informal al Franței, foarte populare printre turiștii străini, vor rămâne închise până în data de 21 septembrie.


Artiști de top, cu hituri de milioane, la festivalul Neversea 2020

“Bătaie” pentru Robbie Williams, Armin Van Buuren, Steve Aoki, David Guetta, la Untold


Reprezentanții cluburilor de noapte au invocate „dubla măsură” a autorităților și au dat asigurări că sunt pregătiți logistic să respecte toate măsurile de siguranță recomandate pentru acest tip de activitate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.