Evenimentul Zilei > Horoscop > Dispariția Emanuelei Orlandi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Dispariția Emanuelei Orlandi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Dispariția Emanuelei Orlandi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Emanuela era o fată de 15 ani, înaltă de 1,60 metri, brunetă, cu părul lung, ca mai toate fetele din Roma. Drăguță, ca mai toate fetele din Roma. Iubită și răsfățată de familie ca mai toate fetele din Roma. Familia ei locuia, o particularitate rara, pe teritoriul Vaticanului. Tatăl ei, Ercole Orlandi, lucra la Prefectura Pontificală, unde se făceau și se desfăceau multe, inclusiv programul Papei și supravegherea Bănca Sfântului Scaun (IOR), de exemplu.

30 iulie

 

Dispariția Emanuelei Orlandi. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

 

Pe 30 iulie s-au născut Emily Bronte, Henry Ford, Arnold Schwarzenegger, Kate Bush, Giorgio Vasari, Peter Balogh, Silvan.

 

 

Pe 30 iulie, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Sila, Silvan, Crescent, Epenet, Andronic, Iulita şi Valentin din Umbria.

 

 

O notă specială pentru Kate Bush, care astăzi împlinește 60 de ani. Să-i spunem La Mulți Ani! Și să fiți siguri că nu o să uit să vă spun povestea, pe care v-am promis-o mai de mult. Spuneam că o să v-o spun când o să împlinească 60 de ani. M-am răzgândit, o să v-o spun când o să împlinească 70 de ani!

 

Astăzi, așa cum v-am promis, îmi țin întotdeauna promisiunile, povestea dispariției Emanuelei Orlandi.

 

Emanuela era o fată de 15 ani, înaltă de 1,60 metri, brunetă, cu părul lung, ca mai toate fetele din Roma. Drăguță, ca mai toate fetele din Roma. Iubită și răsfățată de familie ca mai toate fetele din Roma. Familia ei locuia, o particularitate rara, pe teritoriul Vaticanului. Tatăl ei, Ercole Orlandi, lucra la Prefectura Pontificală, unde se făceau și se desfăceau multe, inclusiv programul Papei și supravegherea Băncii Sfântului Scaun (IOR), de exemplu.

 

Nenorocirea s-a produs miercuri, 22 iunie 1983, acum 36 d ani. Emanuela a luat masa de dimineață cu toată familia, râzând și glumind cu părinții, cu celelate două surori și fratele mai mic. Pe la ora 10 dimineața mama ei, Antonia, a trimis-o la cumpărături. Ea se duce împreună cu sora ei mai mare Cristina și se întorc, cu cumpărăturile făcute, pe la prânz. Emanuela era în vacanța de vară, terminase cu brio anul doi de la Liceul Științific-Creștin din Roma, nu știu cum se mai numește astăzi. Dar Emanuelei îi placea muzica, dorea să devină compozitoare. Așa că lua lecții de muzică, iar acea miercuri era zi de curs. Pe la ora 16:15, Emanuele pleacă de acasă, ia autobuzul și ajunge în centru, unde se țineau cursurile. Ajunge cu zece minute întârziere și pare că este preocupată. Mai mult, solicită profesoarei să plece cu zece minute înainte de terminarea cursurilor adică la ora 18:50. La ora 18:55 Emanuela sună acasă, de la un telefon public și vorbește cu cealaltă soră a ei, Federica. Îi spune că a primit o propunere bine renumerată pentru ca să facă reclamă la niște cosmetice, și că o să întârzie o jumătate de oră. Apoi se întâlnește, din întâmplare, cu prietena ei Raffaella cu care merge o bucată de drum, până în stația de autobus. Emanuela nu ia autobusul, rămâne în stație. Era ora 19:30. A fost ultima dată când Emanuela a mai fost văzută. A doua, zi de dimineață, Emanuela Orlandi, este declarată oficial, dispărută.

 

Așa a început o poveste tragică, dar extraordinară, demnă de condeiul lui Dan Brown. Find o situație emoțională extrem de mediatizată, mulți politicieni, sau diverse organizații au vrut să o folosescă în scopuri personale, să se promoveze pe valul de interes public. Au fost multe piste false, multe declarații ridicole, multe reglări de conturi… patetic!

 

Pe 30 iunie 1983, la o săptămână de la dispariție, mii de afișe, alb-negru, ca cel din fotografia din titlu sunt lipite peste tot în Roma. Mai sunt și astăzi, cineva are grijă să le înlocuiască pe cele uzate.

 

Poliția, ca întotdeauna, merge pe o pistă greșită. Polițiștii italieni, cu nimic mai buni ca cei din Caracal, unde spune vorba veche că s-a răsturnat căruța cu proști, asigură familia că este vorba de o aventură și că fata se va întoarce acasă, cât de curând. Au pierdut zile prețioase. Un agent de circulație depune o notă la Prefectura Romei în care spune că a văzut-o pe Emanuela Orlandi în compania unui bărbat tânăr, de vreo 35 de ani, foarte arătos și ras în cap. S-au urcat într-n BMW verde-închis și au plecat într-o direcțe  necunoscută. Mai mulți romani sună la telefoanele indicate. Sute, apoi mii. Emanuela a fost văzută urcându-se în BMW-il verde de vreo duzină de persoane, dar nimeni nu-și amintește de numărul de îmatriculare a mașinii. Emanuela este semnalată în mai multe puncte din Roma.

Speța, foarte mediatizată în Italia, ia o nouă dimensiune prin implicarea Vaticanului, prin vocea puternică a Papei Ioan-Paul al II-lea. Papa, pe 3 iulie 1983, în timpul unei rugăciuni publice se adresează direct răpitorilor Emanuelei și le spune să elibereze fata pentru că el nu-și pierde speranța în omenia celor care sunt responsabili de această situație. Papa cere ca fata să fie redata familiei ei, de care se declară că este apropiat.

Dar a făcut explozie articolul fulminant al Orianei Fallaci publicat în ”Corriere della Sera” cel mai citit și respectat ziar italian. Ca urmare sunt demiși miniștrii, mulți șefi ai poliției și ai carabinierilor. Noii șefi fac o o problemă personală din rezolvarea cazului disparției Emanuelei Orlandi. Au fost unele secții de poliție care au lucrat cu jumătate de efectiv la acest caz. Se implică și serviciile secrete. Ba, apar în ajutor mari detectivi din Franța, Germania Federală și State. Se crede că în iulie 1983 la acest caz lucrau peste 15.000 de specialiști, plus toată presa.

Lovitură de teatru! Pe 5 iulie 1983, la două zile după apelul Papei, la familia Orlandi și la Biroul de presă al Vaticanului se primesc o serie de apeluri telefonice. Anonime. O voce joasă, cu accent străin, care se recomandă cu aka ”Americanul” afirmă, foarte convingător, că Emanuela Orlandi, este bine, are de toate, dar este prizoniera grupării teroriste turcești ”Lupii Gris” din care făcea parte  Mehmet Ali Agca, cel care a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan-Paul al II-lea pe 13 mai 1981. Și cere eliberarea lui Mehmed în schimbul fetei.

 

Pista teroriștilor turci este luată în serios de autorități. Cercetează, anchetează, ani de zile pe acestă direcție. Nu se ajunge la nimic și în anul 1997 pista este abandonată de autoritățile italieni și străine. Ali Agca este eliberat în anul 2010. El trimite o scrisoare, săptămâna trecută, pe 25 iulie 2019, scrisă în spaniolă, adresată presei internaționale, în care spune că Emanuela Orlandi trăiește, nu a suferit violențe, dar a fost victima unei intrigi internaționale politice și religioase. Procurorul Romei a spus că nu acordă nicio încredere delarației lui Ali Agca.

A mai existat o pistă, cea deschisă, pe 11 iulie 2005 de o emisiunde de televiziune Rai 3, intitulată „Chi l’ha visto„, despre Emanuela Orlandi. O voce, la telefon, care avea un modulator, ascundea adevărata voce a spus, în emisiune: ”Dacă vreți să găsiți soluția, vedeți cine este îngropat în cripta basilicii Sf. Apolliner”. Basilica este lângă celebra piață Navone. Autoritățile obțin aprobările necesare și abia în anul 2012, târziu, deschid cripta din bazilică. În prezența familiei Emanuelei. Supriza este totală! Găsesc cadavrul lui Enrico de Pedis, cel mai mare mafiot roman, cel care a condus morbida bandă Maglina, prin anii 70 și 80. Ucis în anul 1990, se pare că de o bandă rivală. Ce căuta un șef mafiot printre episcopi și cardinali?

Răspunsul vine trei ani mai târziu prin fosta amantă a mafiotului, Sabrina Minardi. Ea prezintă niște copii xerografiate ale unor documente din care rezultă că mafiotul Enrico de Pedis avea strânse legături cu Cardinalul Ugo Poletti, vicarul Romei și cu cardinalul Marcinkus, numărul 3 la Vatican, până în anul 1964, președintele Băncii Sfântului Scaun. Mafiotul își albea banii prin intermediul băncii Bisericii Universale, dar lăsa milione de dolari celor doi cardinali. Sabrina spune că a auzit o convorbire între amantul ei și cardinalul Marcinkus, din care rezulta că s-a dat o avertizare prin asasinarea fetei celui care urma să verifice banca și că probabil nu o să aibă probleme. Amanta mafiotului a continuat și a spus că Emanuela Orlandi a fost asasinată cu o împușcătură în ceafă și îngropată în fundația unui bloc în construcție de la marginea Romei, nu știa exact poziția.

Pe data de 6 mai 2016, Curtea de casație din Roma închide dosarul Emanuelei Orlandi.

Așa au crezut ei! 1 Iulie 2019. Avocatul familiei Orlandi primește o fotografie pe care este scris: ”Căutați la locul pe care îl arată îngerul!”

În fotografie, un înger de marmură arată cu degetul câteva morminte. Pietro Orlandi, fratele mai mic al Emanuelei recunoaște imediat locurile, este cimitirul teuton, la câțiva metri de reședința Papei Francisc, Sf. Marta, și destul de aproape de casa lor. Este singurul cimitir din Vatican. Imediat, familia Orlandi, presa, prietenii, garda elvețiană etc se duc la locul arătat în fotografie. Îngerul indică trei cripte. În două sunt două prințese germane: Sophie von Hohenlohe, moartă în 1836, et Charlotte-Frédérique de Mecklembourg, moartă în anul 1840. A treia criptă nu avea niciun indiciu, nicio înscripție. Fiind pe teritoriul Vaticanului, Prefectura ordona imediat deschiderea criptelor. Ceea ce se face pe 11 iulie 2019, în prezența a multă lume. Altă supriză totală! Mormintele celor două prințese sunt goale! Dar nu și a treia criptă, care este plină de mii de oseminte. Giorgio Portera, un expert în genetică prezent, a declarat că poate fi vorba de sute de oameni și identificare lor prin ADN, sau alte mijloace, poate dura ani, poate zeci de ani de zile.

Pietro Orlandi, care nu a renunțat niciodată să-și caute sora, părea resemnat. În timpul rugăciunii de duminică, 7 iulie 2019, Papa Francis s-a apropiat de el, l-a luat în brațe și i-a șoptit la ureche ”Emanuela este un înger în cer!”

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, de fapt de acum începe misterul. Dar nu este taina mea, arhontele de Constantinopol mi-a cerut tăcerea albinelor. Dar cred că Bobby Păunescu știe destul pe subiect, parcă a făcut un film, așa îmi amintesc de când lucram la televiziune.

Poate, altădată, poate niciodată, dar avem speranță, pentru că mâine este în definitiv o altă zi!

☼    ♂     ♀

 

BERBEC   Încep să se lămureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că ai acelaşi tip de probleme, adică nimic nou sub soarele cel fierbinte, sau totul este nou şi îmbietor! Ai multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta.

 

TAUR   Conjunctura face ca anumite acţiuni să fie perturbate. Evenimentele nu se desfăşoară după cum îţi doreşti iar pentru un procent din zodie lucrurile chiar stau pe loc. Oricum, pretenţiile celor din familia ta şi din cercul tău de prieteni sunt cam mari. Configuraţia astrologică, foarte complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă. Acel altceva se numeşte în cazul tău profesionalism şi de ce nu, puţin mai mult noroc, că nimănui nu i-a stricat!

 

GEMENI   Azi trebuie să te păzeşti de gelozii şi invidii de vacanţă, sau de birou. Fii discret şi prudent în domeniul sentimental! Zi dedicată în special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este mediocru aspectata, nu exgera dar nici nu minimaliza! Este, de asemenea, ceva legat de cap, poate o durere de cap, la propriu sau la figurat. Prudenţa şi reţinerea trebuie să te caracterizeze astăzi, fie că eşti solo sau duo.

 

RAC Poţi să îndrăzneşti să-ţi promovezi cu curaj interesele personale! Speculatiile financiare sunt, însă, prost influenţate azi, aşa că nu este o idee prea buna să te duci la şeful tău ca să-i ceri o mărire de salariu! Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net, zodia ta este conservatoare şi respecta întotdeauna tradiţia. Ia lucrurile uşor şi cu mult calm. Nimeni nu-ţi vrea raul, iar pe duşmani îi doare şi pe ei capul. Analizeaza bine şi vei vedea că este o situaţie obiectivă.

 

LEU  Mici disensiuni cu anturajul, de fapt, din lucruri de nimic. Lămureşte-le repede şi nu purta ranchiună. „Nu există nicio lege care să interzică prostia!” Lucrurile stau perfect legal! Este în afara regulilor obişnuite soluţia care îţi trebuie. La vremuri de criză, trebuie o soluţie de criză! Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune, sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare, sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor, sau al poziţiei profesionale.

 

FECIOARĂ  O zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile făcute astăzi, în relaţiile sociale, se pot dovedi foarte inspirate. Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Aşa au căzut ele! Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină. Astăzi noul aduce nefericire şi insucces.

 

BALANŢĂ   Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea, nerăbdarea şi mai ales graba. Fii prudent şi precaut, dacă conduci maşina şi mai ales în convorbirile la mobil! Nu lăsa lucrurile neclarificate. Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astazi poti sa le treci direct la pagube. Poti sa te expui in public. Fii, insă, extrem de scurt. O singură fraza este de ajuns şi evită decupajul din context. Ai de rezolvat niste probleme, „pasate” de catre membrii ai familiei tale. Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.  Vorbeşte mult, puţin, de preferat, dar nu spune nimic!

 

SCORPION   Ai tendinţa să te împarţi, să te disipezi în mai multe direcţii. Încerci să ajustezi programul de vacanţă, concediu, sau de serviciu la vremea capricioasă şi să ai acelaşi randament obişnuit. Trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele  Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten. Supraveghează-ţi regimul alimentar.

 

SĂGETĂTOR   Domeniul sentimental, afectiv, arde mai tare ca soarele de afară, fie că eşti solo sau în duo. Probleme frivole de vară, pentru unii de vacanţă. Dar, fii selectiv, fă un triaj al relaţiilor! asta înainte să te treeze ele! În altă ordine de idei, poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea devreme să incepi să-ti faci planuri de după vacanţa de vară, există viaţă şi după vacanţă, dar trebuie sa iei in consideratie cu mult realism resursele proprii.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

 

CAPRICORN   Astăzi încerci un armistiţiu cu timpul. Vrei să legi o parte din succesele trecute cu proiecte viitoare. Eşti într-un gol de idei, intuiţia nu prea funcţionează. Să fie de vină căldura? Din nou o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu, sau unde activezi, sau ende te distrezi, dacă eşti în vacanţă, realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti.

 

VĂRSĂTOR  Trebuie să-ţi temperezi comportamentul profesional şi sentimental. Vorbeşte, emite semnale, nu sentinţe, adică nu întrerupe legăturile şi comunicaţiile. Nu lua decizii importante şi finale! Dimineaţa acestei zile este foarte dinamică, perioadă  în care se pot finaliza vechi proiecte şi începe idei noi. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Daca te pufneşte râsul e de bine! Configuraţia planetelor iţi prezice relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant.

 

PEŞTI   Încă o zi, cu planetele colective favorabile, care avantajeză domeniul relaţional, social. Cu Mercur, retrograd, în Rac, găseşti modalitatea de a convinge, seduce, ca să-ţi atingi scopurile de astăzi. Sau stelele te sfatuiesc sa te odihnesti ceva mai mult azi, ba chiar sa rupi ziua in doua cu o siesta sud-americana, pentru ca te asteapta un rest de săptămana agitată. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, la o cină veselă şi sănătoasă sau dacă eşti solo, la terasă cu prietenii. Te distrezi, deci exişti!