Evenimentul Zilei > Social > Dispare un celebru post TV din România. A făcut fericiți mulți români de-a lungul timpului. Cu ce va fi înlocuit
Dispare un celebru post TV din România. A făcut fericiți mulți români de-a lungul timpului. Cu ce va fi înlocuit

Dispare un celebru post TV din România. A făcut fericiți mulți români de-a lungul timpului. Cu ce va fi înlocuit

Schimbare majoră în televiziunea românească. Un celebru post de televiziune, deținut de compania Viacom, ce difuza muzica anilor 1990, dar uneori și a 1980, s-a reinventat.

Celebrul post de televiziune VH1 s-a reinventat. În România, acesta va purta numele de MTV 00s, iar schimbarea vine odată cu cea dea 40-a aniversare a MTV. Muzica anilor 90 va fi înlocuită cu hit-urile anilor 2000-2010.

Postul de televiziune VH1 s-a reinventat. Muzica anilor 1990 va fi înlocuită

De la data de 1 august, legendarul post de televiziune VH1 s-a reinventat. În România, schimbările au survenit mai târziu. Postul de televiziune, cunoscut pentru muzica bună difuzată, va purta numele de MTV 00s. Melodiile anilor 90 și a anilor 80 (mai rar difuzate) vor fi înlocuite cu hit-urile perioadei 2000-2010, scrie Impact.

Fanii au remarcat deja diferențele și au semnalat schimbările din domeniul muzical. Ultima melodie difuzată de postul de televiziune VH1 a fost Dani California, de la Red Hot Chili Peppers.

Transformarea postului de televiziune are loc odată cu celebrarea a 40 de ani a MTV. Noul MTV 00s este deținut de compania Viacom.

În România, compania deține și posturile TV Comedy Central, TeenNick (fostul Paramount Channel), dar şi MTV şi Nickelodeon.

Istoria posturilor de televiziune VH1

Prima dată, HV1 a apărut în anul 1994, în Marea Britanie. Ulterior, difuzările au fost distribuite în toată Europa.

Astfel, în anul 2002, s-a lansat canalul pan-european oficial, după ce s-a separat de postul britanic HV100s UK.

În anul 2013, HV1 Europe a fost singurul canal de televiziune major din Europa de Vest. Aceasta emitea în format 4:3, în timp ce ceilalți emiteau în 16:9. Încă din luna mai a anului 2014, postul VH1 Europe emite în 16:9, potrivit impact.