Evenimentul Zilei > Actualitate > Discuție de ultim moment la nivel înalt. Klaus Iohannis i-a spus clar lui Dacian Cioloș. „Dânsul m-a ascultat și mi-a spus…”
Discuție de ultim moment la nivel înalt. Klaus Iohannis i-a spus clar lui Dacian Cioloș. „Dânsul m-a ascultat și mi-a spus…”

Discuție de ultim moment la nivel înalt. Klaus Iohannis i-a spus clar lui Dacian Cioloș. „Dânsul m-a ascultat și mi-a spus…”

Vineri, în spațiul public au apărut informații cu privire la o convorbire telefonică între președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat Dacian Cioloș. La ceas de seară, acesta a confirmat faptul că a fot sunat de șeful de stat. În declarațiile sale, Cioloș ne dezvăluie ce subiect au abordat, însă și rugămintea președintelui către acesta.

Dacian Cioloș, premierul desemnat, a făcut vineri seara noi declarații cu privire la situația politică actuală. Pentru că în cursul zilei s-a vehiculat despre o convorbire telefonică între el și președinte, acesta a început prin confirmarea acestor informații. Klaus Iohannis l-a sunat vineri dimineață și au vorbit despre modul în care stau lucrurile cu privire la înțelegerile dintre partide și la construirea unui nou Guvern. Conform declarațiilor făcute de prim-ministrul desemnat, șeful statului a avut o rugăminte la el. După ce l-a ascultat cu atenție, i-a cerut să îl țină la curent cu modul în care evoluează lucrurile.

„Am avut o discuție… cred că astăzi dimineață. În care i-am spus cum au decurs discuțiile până atunci și faptul că astăzi așteptam o altă întâlnire, după ce PNL urma în Biroul Executiv să ia o decizie vizavi de propunerile pe care le-am făcut. Dânsul m-a ascultat și mi-a spus să îl țin la curent. O să mai discut cu dânsul acum, după ce lucrurile ne sunt clare, sunt clare și în spațiul public, după ce PNL a arătat că nu este interesat de a găsi o soluție, nici nu au oferit o altă soluție, nici nu i-a interesat să lucreze, pentru a oferi o soluție împreună”, a declarat Dacian Cioloș la Digi 24.

USR tratează cu maximă seriozitate situația politică. Dacian Cioloș susține că nu va apela la jocuri de culise

Premierul desemnat consideră că toate zvonurile cu privire la numirea sa „la mișto” nu au nicio importanță. USR știe că situația actuală trebuie tratată cu maximă seriozitate și exact acest lucru îl fac. Dacian Cioloș susține că un guvern majoritar nu este cheia succesului, iar acum ne aflăm într-un moment în care programul propus trebuie să fie convingător.

„Fiecare poate să creadă ce vrea. Noi în politică ne-am obișnuit prea mult să construim pe bază de jocuri de culise. Indiferent cine ce a avut în minte, eu sunt într-o procedură constituțională. Am luat foarte în serios această desemmare. Evident că în democrație trebuie să ai o majoritate pentru a construi un guvern. Dar s-au văzut și situații în care au funcționat guverne și fără majoritate, dacă avut un program convingător și dacă contextul politic a permis. Eu cred că ne aflăm într-o astfel de situație”, mai declarat Cioloș.