Editura Evenimentul si Capital

Directorul SRI, George Maior, distins cu Legiunea de Onoare, în grad de Cavaler

14-04/george-maior4_1-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 683 Vizualizari

Directorul SRI, George Cristian Maior, a fost distins de către preşedintele Republicii Franceze cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler. Ceremonia, găzduită de ambasadorul Franţei, domnul Philippe Gustin, s-a desfăşurat în prezenţa mai multor personalităţi din mediul diplomatic, academic, guvernamental şi din societatea civilă.

Distincţia acordată directorului SRI recunoaşte meritele oficialului român în aprofundarea cooperării cu partenerii externi, între care Franţa ocupă o poziţie strategică, în lupta împotriva ameninţărilor cu care se confruntă comunitatea euro-atlantică. Procesul de transformare a Serviciului Român de Informaţii, sub conducerea domnului George Maior, a fost apreciat drept un catalizator esențial pentru intensificarea cooperării bilaterale în domeniul intelligence-ului, informează SRI.

Maior a mărturisit că distincţia îl onorează şi că, prin intermediul domniei sale, Ordinul Legiunii de Onoare îi recompensează pe toţi aceia care au contribuit la expresia concretă a Parteneriatului Strategic dintre Franţa şi România, mai ales în domeniul securităţii şi al activităţii de intelligence.

"Permiteţi-mi să aduc un omagiu celor care m-au însoţit pe acest drum, împărţind cu ei decoraţia care mi-a fost acordată. Vă asigur, domnule ambasador, de convingerea mea că acest moment, deosebit de intens, nu reprezintă încununarea unei munci duse la sfârşit, ci o încurajare pentru ceea ce va veni. Este un nou îndemn adus promovării intereselor strategice ale ţărilor noastre, pentru continuarea eforturilor comune spre a apăra securitatea, prosperitatea şi libertatea concetăţenilor noştri", a declarat directorul SRI.

De asemenea, George Maior a tinut sa sublinieze adâncirea cooperarii dintre serviciile de informații din România si cele din Franța, care in virtutea aliantei naturale, de tradiție, dintre cele două natiuni, a atins un nivel deosebit de performanță intelectuală și operatională.

Ordinul acordat de preşedintele Franţei reprezintă cea mai înaltă decoraţie onorifică franceză, instituită în anul 1802 de către Napoleon Bonaparte.

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI