Evenimentul Zilei > Sport > Directorul general al OMS a felicitat-o pe Naomi Osaka pentru curajul de a vorbi despre bolile care o macină
Directorul general al OMS a felicitat-o pe Naomi Osaka pentru curajul de a vorbi despre bolile care o macină

Directorul general al OMS a felicitat-o pe Naomi Osaka pentru curajul de a vorbi despre bolile care o macină

Mesajele de susţinere nu se mai opresc după ce jucătoarea de tenis a anunțat că retrage de la Roland Garros, deoarece conferințele de presă îi agravează anxietatea și depresia.
Mesajele de sprijin au apărut după ce Naomi Osaka a scris pe Twitter despre lupta ei cu sănătatea mintală de la prima victorie de Grand Slam la US Open din 2018 unde a bătut-o pe  Serena Williams.
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a felicitat-o pe Naomi Osaka, care s-a retras de la Roland Garros după ce a refuzat să participe la conferinţele de presă din motive de sănătate mintală.

Naomi Osaka a avut curajul să vorbească despre sănătatea ei mintală

„O felicit pe Naomi Osaka pentru că a avut curajul să vorbească despre sănătatea ei mintală şi într-un moment în care toată lumea o urmărea. Sănătatea mintală este esenţială pentru starea noastră generală de bine şi cu toţii avem responsabilitatea de a proteja acest lucru în orice mod funcţionează pentru noi”, a scris pe Twitter etiopianul Ghebreyesus, directorul general al agenţiei care aparţine de ONU.

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roland-Garros, înaintea meciului din turul al doilea cu Ana Bogdan.

Japoneza a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.

Şi alţi oficiali s-au alăturat jucătoarei de tenis cu mesaje de susţinere

„Primul lucru care trebuie luat în considerare este sănătatea lui Naomi Osaka. Îi doresc recuperare rapidă”, a scris Toshihisa Tsuchihashi, directorul executiv al Asociației de Tenis din Japonia.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Katsunobu Kato, a spus că „o va supraveghea” atunci când i se va cere comentarii de către reporteri.

Nike, de asemenea, a lăudat curajul lui Osaka de a-și împărtăși experiența despre depresie, în timp ce Mastercard a spus: „Decizia lui Naomi Osaka ne amintește tuturor cât de important este să acordăm prioritate sănătății și bunăstării personale”. Constructorul japonez Nissan a declarat că este solidar cu ambasadorul său de marcă, relatează theguardian.