Evenimentul Zilei > Justitie > Directorul Direcției Economice din Ministerul Transporturilor a fost reținut de procurorii DNA. Ce învinuiri i se aduc
Directorul Direcției Economice din Ministerul Transporturilor a fost reținut de procurorii DNA. Ce învinuiri i se aduc

Directorul Direcției Economice din Ministerul Transporturilor a fost reținut de procurorii DNA. Ce învinuiri i se aduc

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au reținut pentru 24 de ore pe directorul Direcției Economice din Ministerul Transporturilor, Petre Neacșa.

Neacșa Petre, director al Direcției Economice în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a fost reținut pentru 24 de ore de Direcția Națională Anticorupție (DNA), sub acuzația de luare de mită. Acesta va fi prezentat după-amiază magistraților Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ce acuzații aduc procurorii Direcției Naționale Anticorupție

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a achiziționat cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de 4 nave în valoare de aproximativ 85 de milioane de lei fără TVA.

Neacșa Petre, în calitatea de director al Direcției Economice din cadrul Ministerului Transporturilor, a primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractului de achiziție publică, o mită de 460.000 de lei, în perioada septembrie 2020-mai 2021. Neacșa Petre ar fi primit acești bani pentru a asigura, prin intermediul Direcției Economice, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În contextul menționat anterior, în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) a achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei”, se precizează în comunicatul DNA.

Și directorul Danie Manole este cercetat

Conform sursei citate, directorul ar fi primit banii în perioada septembrie 2020 – mai 2021 pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, este si el cercetat de procurori și este acuzat de constituirea unui grup organizat, abuz în serviciu şi luare de mită.

Dosarul are ca obiec achiziţia la suprapreţ a patru nave, în valoare de 85 de milioane de lei, dar şi condiţiile în care a fost realizată tranzacţia. ARSVOM se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi asigură activitatea de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare şi intervenţii în caz de poluare.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: