Editura Evenimentul si Capital

Directorul Credidam susține că nu a făcut evaziune fiscală

14-04/11-stefan-grigoriu-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 1253 Vizualizari

Ștefan Grigoriu (foto), directorul Credidam, face precizări în legătură cu raportul ANAF și spune că nu a cheltuit nejustificat drepturile de autor ale artiștilor.

Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (Credidam) dezminte categoric acuzațiile că ar fi folosit banii colectați pentru membrii săi în alte scopuri decât cele legale.

Reamintim că „Evenimentul zilei” a prezentat, pe 23 aprilie, faptul că o parte din cele zece milioane de euro provenite anual din drepturile de autor sunt cheltuite suspect de Credidam, Araiex și Unart, cele trei organizații de gestiune colectivă a drepturilor de autor a 12.500 de artiști.

Raport ANAF, contestat

„Afirmaţia că ANAF ar fi constatat, în urma unui control la CREDIDAM, „o evaziune fiscală în valoare de 1,2 milioane de euro este lipsită de orice temei juridic”, se precizează în dreptul la replică semnat de Ștefan Grigoriu, directorul Credidam.

„Într-adevăr, inspectorii Administraţiei Financiare a Sectorului 1 ne-au controlat nu o dată, ci de trei ori anul trecut. Controalele au fost demarate în baza reclamațiilor depuse de organizația-căpușă a fostului secretar de stat Ion Antonescu (Unart - n.r.) și s-au finalizat cu întocmirea unui raport de inspecţie fiscală din 12.07.2013”, se mai precizează în comunicat.

„Credidam a contestat acest raport prin trei acțiuni de contencios administrativ în justiție: una pe fond, aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, şi două pentru suspendarea actului administrativ, depuse la aceeaşi instanţă. Judecătorii au decis ca, până la judecarea definitivă a cauzei de fond, să suspende măsurile dispuse de ANAF, ceea ce confirmă suspiciunile de ilegalitate a actului atacat. Este de domeniul evidenţei că, dacă ar fi descoperit o posibilă „evaziune fiscală”, echipa de control avea obligaţia legală de a sesiza organele de cercetare penală, ceea ce nu s-a întâmplat”, se mai spune în precizare.

Surpriza, in calendar! Ce se intampla cu Pastele catolic si cel ortodox, la anul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI