Directoarea ITM Timiş află abia joi dacă va fi eliberată. Acuzaţiile din sentinţa judecătorului sunt foarte dure

Cornelia Corescu (PDL) aranja pe bandă rulantă dosarele de "muncă la negru". Acţiunile de control se transformau în colectări de fonduri pentru partid, se arată în motivaţia arestării preventive.

Recursul dosarului în care a fost arestată şefa de la ITM Timiş, Cornelia Corescu, va fi judecat abia joi. Avocatul femeii, Adrian Fanu - Moca vrea să ceară anchetarea clientei sale în stare de libertate. Încă trei zile în arest

Cornelia Corescu a fost reţinută miercuri, pentru 24 de ore, iar joi, completul de judecată de la Tribunalul Timiş a dispus arestarea ei preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de trafic de influenţă şi instigare la fals intelectual în scopul ascunderii şi comiterii infracţiunii de trafic de influenţă. Potrivit judecătoarei Denisei Botoca, de la Curtea de Apel Timişoara, abia peste trei zile s-ar putea judeca recursul, acesta fiind termenul cel mai realist al fixării procesului. "Astăzi abia am primit dosarul de la Tribunal, cel mai probabil joi vom stabili recursul", a declarat Botoca. Operaţiunea "10.000 de lei pentru partid" Cornelia Corescu, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, a fost arestată la solicitarea DNA în urma unui denunţ cu privire la o operaţiune de încasare de bani pentru partid, favorizînd, în contrapartidă, munca la negru. O firmă de construcţii care renova hotelul din Timişoara al dinamovistului Cristi Borcea se alesese cu dosar penal pentru lipsa contractelor de muncă, însă şefa ITM Timiş i-a făcut patronului, de altfel coleg de partid, o contraofertă: 10.000 de lei pentru a şterge totul cu buretele. 

Combinaţiile penale ale directoarei Corescu erau notorii 

În motivarea arestării, pe lângă povestea denunţătorului, mai sunt amintite alte trei situaţii asemănătoare, în care sunt implicaţi primarul din Deta şi un şef de partid din Jimbolia. Instanţa arată: "Din materialul probator existent la dosar reiese nu numai faptul că inculpata a dispus angajaţilor săi să ia sau să nu ia măsuri de sancţionare contravenţională, dar şi faptul că accepta imixtiuni în activitatea sa din partea  colegilor din partid şi a altor persoane, făcându-şi practic un obicei din a "aranja" situaţia contravenţională a diverselor persoane". Tot din examinarea probelor administrate în cauză de procurorii DNA "se poate lesne constata cum inculpaţii, profitând de poziţiile avute în ierarhia judeţeană a partidului din care făceau parte, foloseau o instituţie cu atribuţii de control pe linia legislaţiei muncii, pentru a determina administratorul unei societăţi comerciale controlate să remită sume de bani în folosul partidului din conducerea judeţeană a căruia făceau parte (…) practica aceasta a inculpatei nu era doar constantă, ci şi notorie", a mai notat judecătorul cauzei.

CASETA Personajul care a intermediat întâlnirea dintre denunţătorul şi omul de afaceri Aurel Grindiş şi şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, este cunoscut ca un om cu o mare putere în zona Variaş. Vasile Medeşan, patronul grupuluI Trident, unul dintre cei mai mari producători de jaluzele din verstul României este lider al filialei locale a PDL. În acest moment, Medeşan este cercetat în stare de liberate, având interdicţia de a părăsi ţara. Georgeta Petrovici