Evenimentul Zilei > Actualitate > Directoarea Hexi PHARMA ar putea fi pusă în LIBERTATE chiar de ASTĂZI
Directoarea Hexi PHARMA ar putea fi pusă în LIBERTATE chiar de ASTĂZI

Directoarea Hexi PHARMA ar putea fi pusă în LIBERTATE chiar de ASTĂZI

Directoarea Hexi Pharma, Flori Dinu ar putea fi pusă în libertatea de astăzi, informează Realitatea TV. Solicitarea de scoatere din arrest vine în contextul scandalului izbucnit în urma ultimului set de analize care au arătat că multe dintre produsele companiei erau conforme şi nu diluate chiar şi cu 4000%, aşa cum susţineau autorităţile iniţial.

Cu o săptămână în urmă, rezultatele mai multor teste realizate de Insititutul Cantacuzino şi la un laborator din Italia au arătat că dezinfectanţii Hexi Pharma, subiectul scandalului ce a ţinut bună vreme primele pagini ale ziarelor, arătau că produsele erau diluate în limitele legale.

Procurorul general, Augustin Lazăr a afirmat în urmă cu o săptămână că a fost finalizată efectuarea testelor de eficienţă în cazul dezinfectanţilor Hexi Pharma, pe unul din loturile supuse analizei, cu precizarea că un alt loc urmează să fie trimis la analize în institute de peste hotare.

"S-a finalizat efectuarea testelor de eficiență pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu să evaluăm acum în detaliu ceea ce solicitați dvs, însă este de precizat că urmează alte teste de eficiență pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gândim, pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. Este o procedură în curs. Este o procedură mai complicată", a declarat Lazăr, la sosirea la sediul CSM.

Parchetul General susţine însă că există şi probe neconforme. Dacă testele realizate la Institutul Cantacuzino au infirmat diluarea exagerată a deinfectanţilor Hexi Pharma, cele mai multe rezultate au demonstrat că produsele companiei ar fi fost diluate în limitele legale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: