Evenimentul Zilei > Sport > Dinamoviștii mai au de așteptat până să vadă un nou stadion. Bode le-a distrus visul
Dinamoviștii mai au de așteptat până să vadă un nou stadion. Bode le-a distrus visul

Dinamoviștii mai au de așteptat până să vadă un nou stadion. Bode le-a distrus visul

Lucrările de reconstrucție la Stadionul Dinamo vor începe, cel mai devreme, undeva la finalul anului viitor. Ministrul Lucian Bode a precizat că până la finalul acestui an, abia vor fi demarate licitațiile.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține că sunt şanse foarte mari ca până la finalul anului 2021 să fie demarate procedurile de achiziţie a serviciilor de proiectare şi execuţie la noul stadion Dinamo, din cadrul complexului sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare. Astfel, cel mai devreme, lucrările efective vor începe abia spre finalul anului viitor.

„Pentru a continua şi îmbunătăţi parcursul presărat cu victorii al CS Dinamo, alături de partenerul nostru, mă refer la Compania Naţională de Investiţii, vă anunţ că ne aflăm în linie dreaptă cu proiectul construcţiei noii arene multifuncţionale din Complexul Sportiv Dinamo Bucureşti. Este o veste bună şi, de fiecare dată, aşa cum am făcut-o şi la aniversarea clubului, vă spun că aleg să vorbesc despre lucruri atunci când ele s-au concretizat, nu când sunt în stadiul de proiect.

Ultimele evoluţii sunt absolut îmbucurătoare, s-au depăşit etapele din instanţă care blocau proiectul. Cea mai recentă soluţie fiind cea a Parchetului, care este una favorabilă, ceea ce ne dă undă verde pentru realizarea acestui proiect.

În acest moment echipele de proiect sunt angrenate în definitivarea documentaţiei şi a tuturor aspectelor necesare pentru a putea preda terenul liber de sarcini către Compania Naţională de Investiţii, iar până la finalul acestui an există şanse foarte mari să demarăm procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare şi execuţie.

Am convingerea că o infrastructură modernă va stimula diversitatea sportivă şi competitivitatea, va încuraja cât mai mulţi copii şi juniori să practice sportul”, a declarat ministrul Lucian Bode.

El a făcut aceste declarații cu ocazia prezentării oficiale a antrenorul echipei masculine de handbal Dinamo, spaniolul Xavi Pascual.

Lucian Bode

Lucian Bode mizează pe sportul pentru copii

Ministrul Lucian Bode a transmis conducerii clubului CS Dinamo că obiectivul său este de a înfiinţa câte o academie pentru copii şi juniori la fiecare secţie sportivă din cadrul grupării.

„Mă bucur să particip la acest eveniment care are drept scop popularizarea şi promovarea activităţilor sportive în rândul copiilor. Este lăudabilă iniţiativa promovată de Clubul Sportiv Dinamo – «Sportul le oferă pe toate», proiect care vizează educaţia, modelarea comportamentului şi sănătatea copiilor.

Generaţiile viitoare au nevoie de modele puternice de urmat care să le ghideze paşii în viaţă, au nevoie să fie educate şi sănătoase, au nevoie să acumuleze experienţă sănătoasă. Investiţia în sport reprezintă o investiţie sigură, cu bătaie lungă pentru societate, o naţiune sănătoasă. Are o cu totul altă perspectivă de dezvoltare, de aceea susţin iniţiativele de acest gen.

Faptul că într-un timp scurt aţi reuşit să atrageţi aproape 1.000 de copii în cele patru academii, de fotbal, de tenis, de handbal şi polo este un început promiţător, vă felicit şi vă doresc să rămâneţi dedicaţi acestui scop nobil şi să vă atingeţi şi obiectivul, să înfiinţaţi câte o academie pentru fiecare disciplină sportive”, a mai spus ministrul Lucian Bode.

Dinamo probleme

Stadionul Dinamo vizat de litigii cu fostul acționar Nicolae Badea

Stadionul Dinamo a fost exclus de pe lista celor patru stadioane care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării a patru partide la Campionatul European de fotbal. Motivul a fost legat de litigiile juridice cu societatea fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.

În cursul anului 2020 s-a luat decizia ca amplasamentul noului stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele complexului sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.